Zkušený trenér Karel Krejčí, který nedávno oslavil šedesátiny, se před rokem a půl ujal Žichovic v I. B třídě skupiny B a tým dotáhl až k postupu!

„Když jsem do Žichovic před rokem a půl přišel, cílem byla záchrana soutěže. Už tehdy jsme však ukázali naši sílu, v jarních soubojích jsme nasbírali nejvíce bodů," vzpomíná někdejší lodivod divizního Senka nebo Horažďovic.

A spanilá jízda za záchranou předznamenala letošní herní pohodu. „Říkal jsem si, že další sezona by mohla vyjít. Velmi se nám dařilo na jaře, kde jsme z prvních pěti kol měli skóre 18:1," glosuje Krejčí.

Žichovice si vybudovaly v průběhu ročníku až dvanáctibodový náskok a zaslouženě dokráčely do I. A třídy.

O postupujícím rozhodla už nedělní bitva se Štěnovicemi, ve které fotbalisté hrající v zelených dresech zpečetili postup do vyšší soutěže. „Postup jsme slavili přímo na hřišti," usmívá se lodivod.

A kdo byl podle ostříleného trenéra největší soupeř? „I. B třída je hrozně vyrovnaná, můžete prohrát s kýmkoliv. Nám dělala potíže mužstva, která hrála o záchranu," komentuje Karel Krejčí.

Zklamáním soutěže je Starý Plzenec, který před sezonou vyhlašoval atak na postup, nakonec ale musí skousnout hořkou pilulku. „Překvapili mě, ještě na podzim hráli velice dobře, na jaře se však propadli tabulkou," diví se šedesátiletý matador.

„Naopak skvěle hrála v jarních soubojích Dlouhá Ves," dodává kouč, jehož celek před zraky dvou stovek nadšených diváků prohrál na trávníku soupeře 0:4.

„Tehdy nám v bráně chyběl Rojík (dvojče přeštického brankáře, pozn. autora), velká opora týmu. Společně s Ionem Butnaru patřil ke klíčovým hráčům," uzavírá trenér postupujících Žichovic Krejčí.

Martin Šiška