Plzeň porazila ligového nováčka 3:2 a po sobotní výhře Sparty nad Bohemians 1905 stáhla náskok Pražanů před nedělním vzájemným soubojem na Letné znovu na pět bodů.

Znojmo přijelo do Plzně s aktivní hrou a domácí se jen těžko prosazovali.

Defenzivu Moravanů překonali poprvé v 19. minutě, kdy se ve skrumáži dostal k odraženému míči Kolář a napálil míč zblízka do sítě.

Po půlhodině hry mohlo být vyrovnáno. Plzeňský odchovanec Mudra si v šestnáctce pohrál s Petrželou a jeho střelu z úhlu reflexivně vyrazil nohama brankář Bolek.

Znojmo hrálo pozorně v obraně a vyráželo do nebezpečných rychlých protiútoků.

V závěru prvního poločasu se Moravané dostali ještě do dvou velkých gólových příležitostí. Nejdříve vypálil ze dvaceti metrů tvrdě Helísek a plzeňský gólman Bolek bravurní robinzonádou vytěsnil u tyče míč na roh.

Vzápětí zaspali plzeňští stopeři. Na přesný centr si za obranu naběhl Buchta a sám před Bolkem naštěstí pro domácí zblízka hlavou netrefil branku.

Trenér Uhrin stáhl o přestávce Petrželu a na hřiště poslal Wágnera. A urostlý útočník se mu odvděčil za důvěru tím nejlepším způsobem. V úvodu druhé půle během čtyř minut dvakrát skóroval a rozhodl tak zápas.

Nejdříve překonal po dvojí hlavičce Řezníka gólmana Hrubého krásnou střelou ze záklonu k tyči a potom potřetí rozjásal zaplněnou Doosan Arenu umístěnou střelou hlavou po přesném rohovém kopu Horvátha.

V 72. minutě se gólově  prosadili i hosté. Vašíček v souboji před brankou přetlačil Procházku, obstřelil vybíhajícího Bolka a snížil na 1:3.

V závěru mohl zkompletovat hattrick Wágner, ale brankář Hrubý jeho bombu k tyči stačil vyrazit.

Znojmo ale ještě zdramatizovalo závěr zápasu, když v nastaveném čase vstřelil jeho druhou branku Reljič. Víc už ale Plzeň srdnatě bojujícímu soupeři nedovolila.

„Soupeř hrál dobře, organizovaně, ale ve druhé půli jsme na trávníku dominovali, i když vlastně skončila nerozhodně 2:2. A to bylo kvůli tomu, že jsme opět některé akce soupeře v samotném závěru utkání podcenili," uvedl trenér Viktorie Dušan Uhrin.