Plzni se vydařil vstup do zápasu. Už ve třinácté minutě Pilař přihrál přesně míč k Mahmutovičovi, který umístěnou ránou k tyči překonal brankáře.

Viktoria se z vedení radovala čtvrt hodiny. Kerk z deseti metrů napřáhl ke střele a překonal Kozáčika – 1:1.

Jenže netrvalo dlouho a dobře kombinující Západočeši si vzali své vedení zpět, na konci první půlhodiny hry se podruhé v zápase trefil Mahmutovič.

Do třetice se svěřenci trenéra Miroslava Koubka radovali dvě minuty před přestávkou a autorem branky do šatny byla opět zimní posila Viktorie Aidin Mahmutovič, který tak během necelé půlhodiny zkompletoval hattrick. 

„Za góly jsem rád, ale důležitější je, že jsme vyhráli. Po dvou prohrách v Turecku, kde jsme však vstřebávali velkou zátěž, mě těší, že jsme utkání zvládli," prohlásil po utkání Aidin Mahmutovič. „Vždycky chci dávat góly a pomoct mužstvu. Jsem rád, že mi to jde a věřím, že mi to vydrží i dál," dodal autor hattricku.

Po změně stran se domácí celek, který bude na jaře usilovat o návrat do první bundesligy, dotáhl v 71. minutě na rozdíl jediné branky. Plzeňské obrana zastavila nedovolený zákrokem střelce prvního gólu Kerka a nařízenou penaltu proměnil Schöpf.

Viktorie hrála dál velmi aktivně, v poslední desetiminuce si vybojovala sérii rohových kopů, ale skóre zápasu se už nezměnilo. Viktoria si tak připsala cenné vítězství.

„Je dobře, že jsme po porážkách s Hannoverem a Legií Varšava v Turecku dokázali zvítězit. Výhra nad těžkým soupeřem je pro nás povzbuzením do další práce," řekl po utkání plzeňský kouč.

„Norimberk je velmi kvalitní tým, v duelu nás předčil v agresivitě a získávání odražených míčů, my jsme naopak byli silnější na míči," viděl hru obou týmů trenér Viktorie Miroslav Koubek, který našel slova chvály pro kanonýra Aiduna Mahmutoviče, ale i pro celý tým. 

„Aidinův výkon se nedal přehlédnout, prezentoval se velmi zkušeným a sebevědomým způsobem. Dobře však po většinu utkání pracovalo i celé mužstvo," dodal trenér Koubek.

1. FC Norimberk – FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:3). Branky: 28. Kerk, 71. Schöpf z penalty – 13., 34. a 42. Mahmutovič.

Norimberk: Rakovsky – Pinola, Hovland, Mössmer, Čelůstka – Polák, Blum (35. Füllkrug) – Kerk, Schöpf, Stark (56. Petrák) – Sylvestr (64. Mlapa).

Viktoria: Kozáčik – Řezník, Procházka, Baránek, Limberský (46. Kovařík) – Hrošovský, Vaněk (60. Hejda) – Petržela (46. Rajtoral), Kolář (46. Chramosta), Pilař (65. Holenda) – Mahmutovič (55. Tecl).