„Tohle nebyla bázlivá Příbram z podzimu, ale nová Příbram, která se vrací k tomu, co hrála před rokem. Pro nás to bylo o to těžší a jsme rádi, že jsme utkání zvládli," prohlásil trenér Pavel Vrba.

„Viděli jsme zajímavý zápas, oba týmy k němu přistoupily velice aktivně. S výsledkem dva nula jsme spokojeni, protože Příbram předvedla v Plzni velice sympatický výkon," uvedl domácí kouč.

Trenéra Plzně mrzelo, že jeho tým nevyhrál vyšším rozdílem. „Byly situace, kdy jsme mohli dát nějakou branku navíc. Na druhou stranu musím přiznat, že byly i situace, při kterých nás podržel brankář Kozáčik," konstatoval.

Plzeň vyhrála zápas díky standardním situacím, z kterých padly obě branky. Žádnou speciální přípravu standardních situací na Příbram prý ale tým neabsolvoval. „Standardky trénujeme pravidelně, hráči mají zažité určité automatismy," sdělil Vrba.

„Situace, z které padl druhý gól, určitě nacvičená nebyla, protože Střihavka u nás na tréninku včera nebyl," zažertoval trenér Vrba na adresu příbramského útočníka, který si vstřelil hlavou parádní vlastní gól po perfektně kopnutém rohovém kopu Horvátha.

Kouč Plzně pochválil autora prvního gólu Lukáše Hejdu, který v sestavě Plzně nahradil zhraněného stopera Čišovského. „Zápas zvládl velice dobře. Možná bylo štěstí, že se mohl rozehrát při pohárových zápasech proti Jablonci. Proti Příbrami byl v pohodě a zejména v ofenzivě nám pomohl, a to nejen vstřeleným gólem," našel slova chvály pro mladého stopera.

Čišovský si při utkání se Slováckem přivodil zranění zadního stehenního svalu a první vyšetření magnetickou rezonancí nevyzněla příznivě. „Jeho zdravotní stav naštěstí vypadá lépe, než se původně ukazovalo. Marián by se měl příští týden postupně zapojit do přípravy. Více však budeme vědět v pondělí, kdy absolvuje další vyšetření a po něm budeme chytřejší," dodal trenér Vrba.

Kouč Příbrami František Straku byl po utkání zklamaný, ale sportovně uznal kvality soupeře. „Porážka nás samozřejmě mrzí, ale musíme si uvědomit, že Viktorka je top mužstvo, které bojuje o titul," prohlásil Straka.

„Udělali jsme fatální chyby při standardních situacích, což rozhodlo o naší porážce. I my jsme ale hrozili, o to více mě mrzí, že nás tato dvě naše dva zaváhání stála body," litoval kouč Příbrami.

Straka nasadil na kapitána Plzně Pavla Horvátha osobního strážce Aleneziho a postavu malý záložník odvel velmi dobrý výkon. „Byl jsem s ním spokojen, plnil přesně to, co jsme si řekli. Pavel je klíčový hráč Plzně a my se snažili tuto velkou zbraň soupeře otupit. Náš plán vyšel velice dobře, i když v závěru jsme už hráli na dva útočníky a od osobní strany jsme upustili," dodal František Straka.