Lepší odpověď věčným pochybobačům trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba i se svým týmem nemohl dát. Úřadující šampion smetl v pátek pozdě večer doma Jablonec 6:1, přičemž jeho svěřenci zahrávali (právem) dvě penalty a obě bezpečně proměnili.

Při hodnocení výkonu mužstva byl kouč Viktorie zpočátku velmi stručný. „Podali jsme velice dobrý výkon a zaslouženě vyhráli 6:1," uvedl lakonicky trenér Vrba.

Potom se ale přece jen rozpovídal.

Na otázku, zda jeho tým podal v utkání proti Jablonci nejlepší výkon podzimu, odpověděl: „Dobrý výkon jsme podali i v Teplicích, ale tam jsme bohužel za stavu 0:0 neproměnili penaltu. Kdyby se nám to podařilo, možná bychom nebyli v médiích tak na tapetě jako celý tento týden. Z tohoto pohledu mě těší, že jsme uhráli dobrý výsledek a potěšili naše fanoušky, což pro nás nejpodstatnější."

Viktoria přehrála Jablonec především na krajích hřiště. „Vsadili jsme na rychlostní typy a to se nám vyplatilo," uvedl Vrba.

Ano. Tecl na hrotu útoku, Ďuriš na levé a především Petržela na pravé straně hru Viktorie pořádně rozhýbali. Petržela dal vzpomenout na své výkony před odchodem do bundesligy před rokem a půl.

„Na můj vkus mu to trvalo až moc dlouho, než předvedl výkon, jaký od něj očekáváme. Proti Jablonci to ale byl jeho zápas, byl to opět starý dobrý Petržela," uvedl kouč na adresu plzeňského rychlíka.

Domácí se dokázali vyrovnat i s ostrou hrou Jablonce, který zejména kvůli nebezpečným a zdraví soupeře ohrožujícím skluzům sbíral jednu žlutou kartu za druhou. Nejhrozivěji vypadal zákrok Loučky na Hořavu, při kterém však měl sudí vytáhnout ne žlutou, ale rovnou červenou kartu.

Ještě jednu věc vyzdvihl trenér Vrba, díky níž jeho tým soupeře jasně přehrával. „Viděl jsem u našich hráčů mnohem větší nasazení po ztrátách míče, rychlý návrat do postavení a včasné atakování hráčů soupeře po ztrátě míče. V tom jsme byli výrazně lepší než v některých částech předchozích utkání," konstatoval spokojený kouč.

V sestavě Viktorie chyběl obránce David Limberský. „Nenastoupil kvůli angíně," vysvětlil jeho absenci Vrba, který na jeho místo postavil překvapivě stopera Hubníka a ne Řezníka, jak by se dalo očekávat. „S výkony Řezníka jsme v poslední době nebyli spokojeni, proto dostal šanci Hubník, který svoji úlohu zvládl," sdělil trenér.

Může vysoká výhra nad Jabloncem zvýšit sebevědomí hráčů Viktorie před úterním domácím zápasem v Lize mistrů proti Bayernu Mnichov? Trenér Plzně zůstává při zemi a varuje před přílišným optimismem. „Bayern není Jablonec," připomněl Pavel Vrba.