Navíc trenér Stanislav Levý hráčům po dopoledním tréninku oznámil, že odpoledne mají volno.

Po předchozím náročném programu hráči zprávu o volném odpoledni přijali s povděkem. Někteří volna využili k prohlídce města, jiní vyrazili prozkoumat přilehlou pláž. Druhou možnost zvolili stoper Jan Halama a útočník Martin Psohlavec.

Mladící v dresu Viktorie, dorostenci Marek Bauer a Jakub Dvořák, zhlédli na obrazovce počítače film a potom vyrazili do posilovny. „Na volno se samozřejmě moc těšíme. Po šesti dnech tvrdé dřiny si alespoň na chvilku rádi odpočineme. Ale do posilovny zajdeme také,“ slíbili oba.

Mezi činky zamířil i další z mladých hráčů, Ondřej Šiml. „Ano, půjdu tam alespoň na chvilku. Vždyť to přece každý děláme pro sebe,“ pronesl talentovaný střední záložník.

Aktivní odpočinek zvolil i brankář Martin Ticháček. Ještě s několika dalšími spoluhráči přibrali do party fyzioterapeuta Tomáše Lučana a s balonem podpaží vyrazili na nohejbalový kurt.

Volno měli i trenéři, ale příliš si ho neužili. „Na chvilku si zajdeme do města, ale potom se chystáme na fotbal. Hraje tu totiž Brno s Kišiněvem. Brno je naším premiérovým jarním soupeřem v první Gambrinus lize, a tohle utkání může být proto pro nás velmi zajímavé,“ chystal se i s kolegy na ´špionážní´ výpravu asistent trenéra Michal Petrouš.

Dnes čeká fotbalisty Viktorie Plzeň třetí a poslední přípravný zápas v rámci tureckého soustředění. Od 15.00 hodin místního času se postaví proti celku první ukrajinské ligy Černomorec Oděsa.

Svěřenci sedmpadesátiletého trenéra Vitalije Ševčenka skončili v uplynulém ročníku nejvyšší ukrajinské soutěže na pátém místě v šestnáctičlenné soutěži.