Trenér Viktorie Stanislav Levý ale duel se silným soupeřem týden před zahájením ligy vítá. „Získat tak kvalitního soupeře navíc se zvučným jménem není jednoduché. Jsem moc rád, že nám to bylo umožněno,“ pochvaluje si plzeňský kouč.

Oba týmy berou zápas se vší vážností, pro oba je to generálka na novou sezonu. „Bundesliga sice začíná o týden později než naše liga, ale ve stejný termín se v Německu hraje pohár. A ten berou Němci stejně vážně jako ligu,“ upozorňuje Stanislav Levý.

Navíc berlínský klub nepovažuje minulou sezonu za úspěšnou a za desáté místo v bundelize se chce v nové sezoně rehabilitovat. Tým v létě převzal švýcarský kouč Lucien Favre. „Čeká nás rychlý, důrazný a s velkým nasazením hrající soupeř,“ upozorňuje Levý, který jako hráč i trenér působil v dalším berlínském klubu Tennis Borussia.

Hvězdami týmu jsou brazilští reprezentanti, záložníci Gilberto a Mineiro, kteří se před pár dny vrátili ze šampionátu Jižní Ameriky, kde  'kanárci ' slavili vítězství. V týmu je i 49násobný německý reprezentant, obránce Arne Friedrich, posilou do branky je český gólman Jaroslav Drobný, který přišel do Herthy na začátku léta z Bochumi.

Utkání se hraje v Berlíně zítra od 15.30 na Amateurstadionu. „Stadion, na kterém hraje své zápasy třetí nejvyšší soutěže amatérský tým Herthy, má kapacitu asi pět tisíc diváků a je součástí tréninkového komplexu klubu,“ vysvětluje trenér Levý, který s týmem odjíždí do Berlína už dnes.