Ve čtyřech utkáních venku na jaře zvítězila a hořkost porážky nepoznala ani včera, když remizovala v Mostě 1:1.

Hosté vedli brankou Jarolíma z 22. minuty, Most vyrovnal po půlhodině hry Brzezinou. Tři body pro domácí odmítl v 74. minutě mostecký Vozábal, který neproměnil pokutový kop.

Domácí začali pěkně zostra. Už v šesté minutě chytil ležící brankář Daněk dorážku Brzeziny na brankové čáře. O tři minuty později vypadl Daňkovi míč z rukou po střele Pešíra a odrazil se od břevna.

I Plzeň hrála aktivně a zlobila domácí z nebezpečných brejků. Po jednom z nich faulovala na hranici šestnáctky mostecká obrana Trappa. Míč si postavil Jarolím a krásnou křížnou střelou, po které se balon odrazil od tyče do sítě, překonal Vaniaka – 0:1.

Most inkasovaný gól vyburcoval. Útočil a často se pokoušel o střelbu ze střední vzdálenosti. A v 31. minutě se dočkal, když po rohovém kopu Gašparíka překonal nekrytý Brzezina hlavou Daňka – 1:1.

Čtyři minuty po přestávce se mohla radovat Plzeň. Jarolím však po centru Malcharka zblízka přestřelil.

V 74. minutě promarnil obrovskou šanci Most. Plzeňský Trapp stáhl za dres na zem ve vlastní šestnáctce domácího kapitána Procházku a sudí nařídil penaltu. Mostecký špílmachr Vozábal ale kopl míč metr nad břevno.

Trenér Západočechů Stanislav Levý burcoval stále své svěřence k aktivní hře a na trávník poslal postupně ofenzivní hráče Krbečka, Borka a Rótha. Domácí se snažili dosáhnout vítězného gólu zejména ze standardních situací, ale plzeňská obrana v čele s brankářem Daňkem změnu skóre už nepřipustila.

Plzeň po bojovném výkonu ani v pátém utkání na jaře za sebou neprohrála a po bojovném výkonu si z Mostu odvezla bod.

Kouč hostů Stanislav Levý remízu bral. „Tři dny po nešťastné porážce s Libercem není pro tak mladé mužstvo jednoduché se zvednout. O to více si cením morálky hráčů a způsobu, jakým zápas v Mostě odehrálo. Zejména ve druhé půli to nebylo jednoduché, museli jsme čelit spoustě standardních situací. Měli jsme i štěstí, domácí neproměnili penaltu, ale bod si vezeme zaslouženě,“ chválil svůj tým lodivod Viktorie Plzeň.

Mostecký kouč Zdeněk Šcasný s remízou spokojen nebyl. „Zasloužili jsme si vyhrát, naše mužstvo podalo na jaře nejlepší výkon na domácím hřišti. Měli jsme k výhře blíže, ale bohužel jsme neproměnili pokutový kop,“ litoval Ščasný.