Ačkoliv by zápasu slušela spíše remíza, fotbalisté Viktorie Plzeň odcházeli z utkání ve Štruncových sadech poraženi. Ve včerejším duelu 26. kola první Gambrinus ligy podlehli Liberci 0:1, když čtyři tisícovky fanoušků Viktorie rozesmutnil v 90. minutě Blažek. Severočeši se tak vrátili na vedoucí pozici v tabulce.

Od úvodního hvizdu předváděla obě mužstva pohledný a rychlý fotbal. Plzeň se mohla dostat do vedení ve 26. minutě, ale Krbeček po centru Šímy z levé strany zakončoval stehnem pouze do náruče libereckého brankáře Hauzra.

Ve 32. minutě bylo naopak horko plzeňským hráčům. Odražený balon se dostal k Nezmarovi a ten se ocitl tváří v tvář brankáři Daňkovi. Ten však jeho střelu pohotovým zákrokem vyrazil.

Deset minut před koncem prvního poločasu se po centru do pokutového území dostal do šance opět Krbeček, ale jeho pokusu chyběla razance.

Po přestávce zahrozili poprvé znovu hosté. Ve 49. minutě se Blažek po sóle dostal až na hranici malého vápna, ale jeho střelu zblokoval plzeňský Rada. O pět minut později se mohli ujmout vedení domácí. Po nahrávce z pravé strany propadl míč až k tyči liberecké branky, ale pokus dobíhajícího Šímy vyrazil brankář Hauzr.

V 68. minutě vyslal dalekonosnou střelu na branku Severočechů plzeňský Procházka, ale Hauzr si s jeho nebezpečným pokusem poradil.

V závěru utkání si domácí vytvořili tlak, ale byli to hosté, kdo se radovali z gólu. V 90. minutě přistrčil střídající Parks míč hlavou k volnému Blažkovi a jeho tvrdá rána z hranice pokutového území skončila za zády brankáře Daňka.

„Nechali jsme tam propadnout balon. Taková chyba se v 90. minutě nesmí stá. A tam je rozdíl mezi mužstvem, které hraje o titul, a tím, které se pohybuje mezi pátým až desátým místem,“ byl po utkání zklamaný Stanislav Levý, trenér Viktorie Plzeň.

„Utkání bylo z mého pohledu remízové, nezasloužilo si žádného vítěze. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu Liberce,“ dodal domácí kouč.

Jeho protějšek na straně Liberce Vítězslav Lavička byl stejného názoru. “Byl to vyrovnaný zápas se vším všudy. Moje pocity jsou v tuhle chvíli pocity štěstí. Když střelíte branku v samotném závěru a navíc branku, která vám přinese tři body, tak to s sebou tyhle pocity přináší,“ usmíval spokojeně se Lavička. Jak by ne. Jeho tým zůstal v čele první ligy.