Už do třetí soutěže během jediného týdne zasáhnou dnes fotbalisté Viktorie Plzeň.

Po čtvrtečním duelu Evropské ligy s Astro Giurgiu 
a nedělním šlágru české první ligy s pražskou Spartou je dnes čeká osmifinále domácí pohárové soutěže.

Svěřence trenéra Romana Pivarníka dnes vyzve v Opavě nažhavený domácí tým.

Viktoria vyřadila ve třetím kole třetiligový Hlučín 7:0 a po měsíci se do téměř stejného místa vrací znovu, do dvacet kilometrů vzdálené Opavy.

V Opavě je o zápas s úřadujícím českým mistrem obrovský zájem. Zatímco průměrná návštěva na druholigové zápasy v Opavě je 2283 diváků, na pohárový zápas s Viktorií Plzeň skoupili fanoušci během prvních dvou dnů od zahájení předprodeje čtyři a půl tisíce vstupenek! Očekává se, že stadion s kapacitou 7724 míst bude dnes vyprodán.

Fotbalisté Viktorie tak mohou počítat s bouřlivým prostředím. „Čeká nás plný stadion a tým, který nemá co ztratit," říká asistent Viktorie Tomáš Trucha.

Opavě patří po dvanácti odehraných kolech třetí příčka a na druhý Baník Ostrava ztrácí dva body. Pro Viktorii tak budou domácí mnohem silnějším soupeřem než třetiligový Hlučín.

„Čeká nás těžké utkání s předním celkem druhé ligy, který hraje otevřený fotbal," upozorňuje Tomáš Trucha.

Viktoria vyrazila na dlouhou cestu do Opavy už včera vlakem. „Je to rozhodně příjemnější cestování než autobusem," míní asistent trenéra Viktorie, který připouští, že ve složení mužstva dojde ke změnám.

„Někteří hráči mají z předchozích dvou těžkých zápasů drobná zranění, takže dostanou prostor je doléčit," podotýká Trucha.

Plzeň je v utkáním jednoznačným favoritem, ale pohárové zápasy bývají ošidné.

„O podcenění soupeře nemůže být řeč, chceme postoupit. Pečlivě jsme našeho soupeře sledovali, víme o jeho silných i slabých stránkách. Hráči od nás dostanou veškeré informace a já doufám, že to bude na hřišti vidět," věří Tomáš Trucha.

Pro Opavu je utkání s Viktorií fotbalovým svátkem. „Slibuji, že se budeme rvát o dobrý výsledek, ale také hrát otevřený fotbal," ujišťuje trenér Opavy Roman Skuhravý.

Utkání osmifinále MOL Cupu mezi domácím SFC Opava a Viktorií Plzeň začíná dnes od 16.30 hodin.

Program osmifinále – dnes 15.30: Ml. Boleslav – Hr. Králové, 16.30: Opava – V. Plzeň, Zlín – Sparta, 17.00: Brno – Jihlava, 18.00: Bohemians 1905 – Králův Dvůr, 18.30: Slavia – Litoměřicko. Středa 30. listopadu: Karviná – Dukla Praha, Táborsko – Liberec.