Výborné výsledky celého mužstva i individuální výkony jednotlivých hráčů katapultovaly do národních týmů Česka a Slovenska hned osm (!) fotbalistů Viktorie.

A právě bez osmičky reprezentantů se musí v sobotu trenér Viktorie Pavel Vrba obejít v odvetě Poháru České pošty proti Hradci Králové.

Plzeň stačila na podzim kvůli velkému vytížení v Evropské lize odehrát s Východočechy jen jeden zápas, v kterém podlehla 1:2. A protože postoupila i do jarních bojů Evropské ligy, bylo těžké najít vhodný termín pro odvetu.

„Na podzim byl český pohár dublován zápasy Evropské ligy a oba zápasy s Hradcem jsme hrát opravdu nemohli. Na jaře jsme proto našli jiný termín, reprezentační. Jenom jsme netušili, že bude tolik našich hráčů v české i slovenské reprezentaci. Počítali jsme se čtyřmi nebo pěti, ale povoláno jich bylo osm," říká trenér Pavel Vrba.

Když k osmičce reprezentantů připočteme nemocného brankáře Kozáčika a po vyloučení v zápase juniorky distancovaného Končala, složit sestavu na pohárový duel s Hradcem nebude snadné.

„Je to trošku složitější, ale alespoň dostanou větší prostor hráči, kteří toho tolik neodehráli. Uvidíme, jak to zvládnou. Naší cílem je postup," potvrdil kouč Plzně.

Fanoušci se tak mohou těšit například na výkony Filla, Hejdy, Zemana či Adamova. „Všichni nastoupí a věřím, že odehrají celých devadesát minut," sdělil Pavel Vrba.

Odvetné utkání osmifinále Poháru České pošty začíná v Doosan Areně v sobotu od 17.00 hodin.