Prožívají hektický týden. V úterý proti Macccabi zvládli fotbalisté Viktorie Plzeň první zápas 3. předkola kvalifikace ligy mistrů, když si z Tel Avivu přivezli cennou výhru 2:1.

Příští středu je pak doma čeká odveta, která může poslat českého mistra minimálně do základní skupiny Evropské ligy.

Jenže svěřenci trenéra Miroslava Koubka bojují tento týden na dvou frontách. Už dnes se ve druhém kole Synot ligy představí na Julisce proti ambiciózní Dukle Praha.

Dukle na rozdíl od Viktorie vstup do ligové sezony nevyšel, prohrála na Slovácku 3:4 i díky hattricku dlouhána Libora Doška. A určitě bude chtít nevydařenou premiéru dnes večer doma napravit.

„Bude to hodně těžké, protože Dukla první zápas prohrála. Udělají doma všechno pro to, aby zachytili dobrý vstup do sezony. Čeká nás velmi dobře připravený a také hodně nažhavený soupeř," očekává Koubek.

Kouč Viktorie počítá oproti zápasu v Tel Avivu i vzhledem k náročnému programu v úvodu sezony se změnami v sestavě.

Opřít se může o kvalitní a vyrovnaný hráčský kádr. „Určitě nějaká změna v sestavě nastane. Máme dost hráčů, kteří čekají na svoji šanci. Mají motivaci, chtějí přispět k výkonu celého mužstva a chtějí být úspěšní," sází na ctižádost náhradníků trenér Miroslav Koubek.

Trenér Dukly Luboš Kozel sílu Viktorie respektuje. „Plzeň má silné všechny stránky, tam to není o jednom hráči. Nemají ve svém středu jednoho střelce, na tom se podílí celé mužstvo," uvědomuje si kouč pražské Dukly.

„My se musíme zlepšit v defenzivě. Na Slovácku jsme prohráli kvůli prohraným soubojům a nedůslednosti v pokutových územích, kde se rozhoduje, to se proti Plzni stát nemůže," dodává Kozel.