Fotbalisté Viktorie porazili nejdříve v prvním utkání silný celek ruského Permu 3:0 a ve čtvrtek vyřídili druhé mužstvo litevské ligy FK Antlantas Klaipeda 4:0.

„Více příležitostí v zápase proti litevskému celku dostali ti, kteří neodehráli tolik minut v minulém zápase s Permem. Nicméně výsledek je samozřejmě potěšující, každé vítězství může týmu pomoci," našel slova chvály pro své svěřence po utkání s Klaipedou trenér Viktorie Dušan Uhrin mladší.

Sedm nastřílených branek ve dvou zápasech a ani jeden inkasovaný gól, to je pro plzeňského kouče potěšující bilance.

„Pořád to ale bereme tak, že jsme především na kondičním soustředění," upozorňuje.

Trenér Uhrin si pochvaluje podmínky, které jeho mužstvo v Turecku našlo. „Hotel je výborný, stejně tak jsou skvěle připraveny i tréninkové plochy. Ve spojení s příjemným slunečným počasím, které v Antályi v těchto dnech panuje, máme opravdu ideální podmínky pro přípravu," říká trenér Uhrin.

Radost má i z toho, že se mu vyprazdňuje marodka. „Těší mě, že většina hráčů je už po drobných zdravotních problémech v plném tréninku. Věřím, že do utkání se Šachtarem budeme již všichni po zdravotní stránce připraveni na sto procent," myslí trenér Uhrin už na blížící se duel vyřazovací části Evropské ligy.

Pobyt fotbalistů Viktorie v Turecku se chýlí ke konci. Zítra od 16.30 hodin našeho času je čeká poslední ze tří přípravných duelů v Antályi s rakouským týmem Admira Wacker Mödling.

Mužstvo z předměstí Vídně přezimuje na předposledním místě desetičlenné rakouské bundesligy. Admira patří v Rakousku mezi kluby s velkou tradicí, ale současný tým zatím může jen vzpomínat na úspěchy svých předchůdců. Aktuální kádr je tvořen převážně mladými hráči.

V mužstvu je i několik zahraničních fotbalistů. Patří k nim záložníci Francouz Domoraud, Chorvat Burusic nebo útočníci Ouedraogo (Burkina Faso) a Španěl Rivera.

Oporami mladého týmu jsou třiadvacetiletý středopolař Stefan Schwab, který má na kontě sedmnáct startů za rakouskou jednadvacítku, a o rok mladší kapitán mužstva Richard Windbichler.

Vloni přišla Admira o dvě opory. Teprve devatenáctiletý velký talent a reprezentant Marcel Sabitzer přestoupil do Rapidu Vídeň a aktivní kariéru ukončil Patrik Ježek.

Odchovanec Viktorie Plzeň je autorem nejrychlejšího gólu v historii rakouské bundesligy (skóroval po 11 vteřinách hry) a legionářem s nejvyšším počtem startů (306).