Šest dní od začátku zimní přípravy odehrála plzeňská Viktoria první přátelský zápas. V úterý vpodvečer nastoupila na hřišti v Luční ulici proti třetiligovým Domažlicím. Mistr nejvyšší domácí fotbalové soutěže vyhrál 5:1 díky čtyřem brankám během osmi minut ve druhé půli utkání.

Trenér Viktorie Roman Pivarník poslal do duelu prakticky dvě jedenáctky. Jen obránce Piroch a brankář Sváček hráli 90 minut. Po přestávce se na hřiště dostaly dvě posily Viktorie – slovinský bek Janža a stoper ze Zlína Hájek.

Do hry vůbec nezasáhli stopeři Baránek a kapitán Hubník, brankáři Kozáčik a Bolek a útočníci Bakoš s Ďurišem.

Mrazem prokřehlí diváci čekali na první gól do 10. minuty, kdy se z penalty trefil Hořava. Viktoria byla aktivnější, ale ve 40. minutě vyrovnal odchovanec Viktorie v dresu Domažlic Pavel Fořt.

Trenér Pivarník do druhého poločasu vyměnil sestavu a Viktoria se začala gólově prosazovat. Do dvoubrankového vedení poslali Viktorii fotbalisté dorosteneckého mužstva. Nejprve Piroch po rohovém kopu dal na 2:1 a o dvě minuty později v 59. minutě záložník Hlavatý zvyšoval na 3:1. Po hodině hry dal gól z penalty Zeman a v 65. minutě pečetil vysokou výhru Viktorie Poznar – 5:1.

Další přípravný duel svede Viktoria tuto sobotu od 10.30 hodin na hřišti v Luční ulici s druholigovým Ústím nad Labem.

V pondělí 16. ledna Viktoria Plzeň odletí na soustředění do španělského střediska Oliva Nova.