Viktorii vyšel vstup do utkání. Už v sedmé minutě přihrál Limberský parádním dloubákem za obranu Kovaříkovi, který se otočil s míčem a levačkou prostřelil gólmana Hanuše – 1:0.

Plzeň vedoucí gól na pár minut ukolébal a po standardní situaci Jihlavy mohlo být vyrovnáno, míč se naštěstí pro domácí odrazil od břevna.

Ve 26. minutě mohla Viktoria zvýšit svůj náskok. Kovařík přihrál do šestnáctky volnému Ďurišovi, nejlepší ligový kanonýr však napálil míč z deseti metrů vedle levé tyče.

Ve 36. minutě domácí přežili druhou velkou šanci soupeře. Vaculík přistrčil v šestnáctce mezi obránci Plzně míč Hronkovi, ale ten místo zakončení volil přihrávku na paty spoluhráče Bazala a z velké příležitosti hostů nebylo nic.

První velkou příležitost druhé půle měla Viktoria. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal v šestnáctce nikým nehlídaný Petržela, ale jeho bomba skončila nad břevnem.

V 66. minutě opustil hřiště zraněný Ďuriš a nahradil ho Holenda.

Pohybliví a houževnatí fotbalisté z Vysočiny drželi přijatelný výsledek do 72. minuty, kdy se po centru Kovaříka a teči Holendy prosadil zblízka hlavou Kolář a vstřelil uklidňující druhý gól Viktorie – 2:0.

V závěru zápasu mohla Viktoria přidat třetí gól z penalty, ale Hanuš ji Kolářovi chytil. Sudí nechal pokutový kop opakovat kvůli brzkému pohybu jihlavského gólmana a vyprodaný stadion si žádal Matúše Kozáčika. Exekuce se ale opět ujal Kolář a Hanuš mu chytil i druhou penaltu. Nevídané!

V závěru mohl vstřelit třetí gól Hrošovský, ale jeho střelu vykopl jeden z obránců Jihlavy z brankové čáry.

Hlasy trenér - Karel Krejčí (trenér Plzně): "Jsem rád, že jsme utkání zvládli, protože po reprezentační pauze mám ze zápasů vždy obavy. Vyšel nám vstup do utkání, kdy jsme dali rychlý gól. Hráčům pak ale chyběl lepší výběr místa. Měli jsme také štěstí při standardce Jihlavy, kdy ttrefila břevno. Ve druhé půli jsme chtěli zápas rychle zklidnit druhou brankou, což se povedlo až později, ale už jsme si to pohlídali. Po zaváhání Sparty je pohled na tabulku příjemný, to nezastírám, ale ve hře je ještě hodně bodů. My se vždy soustředíme jen na náš další zápas. Konkurenty sledujeme, ale je to jen o nás. Máme sen, za kterým si jdeme a nehodláme létat někde v oblacích. Co se týká Michala Ďuriše, tak samozřejmě nadšený nejsem. Informace ještě nemám, jestli má v kotníku natržené vazy nebo je to jkejn distorze. Věřím, že naši doktoři ho dají co nejrychleji dohromady. Co se týká penalt Koláře, když si stavěl míč Dan, nebyl jsem z toho nadšený, protože šanci by měli dostat další hráči. Útočné standardky má ale na starosti Pavel Horváth. Při opakované penaltě jsem tam chtěl poslat Davida Limberského, ale Dan už tam nikoho nepustil. Mrzí mě to, protože už mě nebaví odpovídat, proč neproměňujeme penalty. Víc by mě to ale mrzelo, kdyby to bylo za nerozhodného stavu a stálo nás to body. Jsem teď hlavně rád, že jsme prodloužili sérii výher a že jsme uhráli další zápas s nulou."

Michal Hipp (Jihlava): "Hráli jsme s aktuálním mistrem a lídrem a byli jsme si vědomi síly soupeře. Nešli jsme do toho však se strachem. Chtěli jsme být disciplinovaní a využít každou šanci na brejk. Brzy jsme ale udělali chybu při výkopu a byl z toho gól. Pak jsme nastřelil břevno a měli jsme i velkou šanci, ale tu Hronek ještě řešil přihrávkou. Napadání se nám poměrně dařilo, měli jsme tam však dost zbytečných ztrát, rychle jsme se zbavovali míče a to byla voda na mlýn domácích. Soupeře jsme do ničeho moc nepouštěli, než jsme mu dovolili několik zbytečných standardních situací a po jedné z nich jsme neubránili osobně hráče. Domácí už si výhru ustrážili. Navíc nás ještě podržel Hanuš při penaltách. Prohra mrzí, ale stále je záchrana v našich rukou. V posledních sedmi zápasech si to musíme uhrát a vyhnout se tomu druhému černému Petrovi."

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0). Branky: 7. Kovařík, 72. Kolář. Rozhodčí: Jech - Urban, Kubr. ŽK: Baránek - Urdinov. Diváci: 10 792.
Viktoria: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava – Petržela (79. Krmenčík), Kolář (89. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (67. Ďuriš). Trenér: Krejčí.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Tlustý, Urdinov (81. Mišůn) – Nerad (76. Jungr), Šulek - Bazal, Hronek, Vaculík (76. Kukol) - Voltr. Trenér: Hipp.