Viktoria, která opět nastoupila bez kapitána Horvátha, který se posadil jen na střídačku, odstartovala brankostroj už ve třetí minutě. Kovařík vypálil z přímého kopu, jeho střelu tečoval Rybalka a míč zapadl obloučkem za záda bezmocného brankáře Hrošša.

Po teči libereckého hráče padl i druhý gól Viktorie. Balon tečoval Pimpara, střelcem byl tentokrát Petržela.

Ze hry pak odstoupil liberecký kapitán Kováč kvůli svalovému zranění.

Vzápětí hlavičkoval do odkryté branky Čišovský a balon vykopl z brankové čáry Pavelka.

Ve 22. minutě vybuchla Doosan Arena nadšením potřetí. Míč z přímého kopu parádně zakroutil kolem zdi Procházka a Plzeň vedla 3:0.

To ale nebylo v prvním poločase všechno. Po půlhodině hry vyrazil Hroššo míč jen k nohám Hrošovského, který si parádně ve vzduchu sklepl míč a pravačkou ho poslal do sítě – 4:0.

Plzeň rozebírala Liberec jako dětskou stavebnici.

Zaplněnou Doosan Arenou hřmělo mohutné skandování: Dejte jim búra!

Dočkat se mohli domácí fanoušci už v úvodu druhého poločasu. Liberecké obraně utekl Tecl, ale jeho střelu Hroššo na zemi nohama vyrazil.

Co se nepodařilo Teclovi, zvládli Kolář s Petrželou. Kolář prošel až brankové čáře a nadýchaným obloučkem vrátil míč před branku, kde ho z voleje napálil do sítě levačkou Petržela – 5:0.


Nádherná akce!


Exhibice Viktorie pokračovala. Sackey fauloval v šestnáctce Petrželu a Plzeň kopala penaltu.


Střídající Ďuriš ji bezpečně proměnil, jenže jeho spoluhráči se rozběhli dříve, než sudí zapískal a pokutový kop se musel opakovat. Duriš prokázal silné nervy, balon kopl do stejného místa a Viktoria vedla 6:0!

Společná radost fotbalistů Viktorie a nadšených fanoušků trvala ještě dlouhé minuty po závěrečném hvizdu rozhodčího.


Viktoria Plzeň – Slovan Liberec 6:0 (4:0). Branky: 2. vlastní Rybalka, 13. a 66. Petržela, 22. Procházka, 32. Hrošovský, 80. Ďuriš z PK. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Kovařík - Frýdek, Luckassen, Pavelka. Diváci: 10 242.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (74. Hubník), Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava (69. Horváth)- Petržela, Kolář (77. Ďuriš), Kovařík - Tecl. Trenér: Dušan Uhrin mladší.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč (12. Sackey), Pimpara, Frýdek - Obročník – Šural (68. M. Jarolím), Pavelka, Rybalka, Kolár (80. Djika D.) - Luckassen. Trenér: Jaroslav Šilhavý.