Utkání se hrálo na národním stadionu v Bukurešti, protože Astra má nezpůsobilý trávník. Viktoriáni stále zůstávají na posledním nepostupovém místě. Na druhou příčku ztrácí dva body.

Trenér Roman Pivarník původně plánoval dvě změny v sestavě oproti nedělnímu ligovému utkání
s Duklou. Kromě Kaceho 
a Kovaříka musel ale nakonec na hřiště poslat i Matějů, protože Limberský se zranil během předzápasové rozcvičky.

V Plzni zůstal nemocný Ďuriš. Zeman, který také není zdravotně v pořádku, sice do Bukurešti odletěl, ale seděl na tribuně.

Astra Giurgiu postrádala útočnou hvězdu Denise Alibeca.

Aleš Matějů, který hrál na nezvyklém postu levého obránce, byl u obou důležitých momentů utkání.

První zahrozili domácí fotbalisté. V 16. minutě si stoper Geraldo Alves vyskočil na rohový kop, ale jeho umístěnou hlavičku brankář Kozáčik skvěle vyrazil.

O tři minuty to už Giurgiu vyšlo. Stan utekl obránci Viktorie Matějů, Kozáčikem vyražený balon se vrátil zpět ke Stanovi, který ho uklidil do plzeňské branky. Kozáčik pak u rozhodčího marně reklamoval ruku záložníka Astry. Televizní záběry potvrdily, že Stan balon zasáhl rukou.

Z vedení se Astra radovala pouze do 25. minuty. Útočnou akci rozjel Matějů, míč se od Řezníka dostal k Petrželovi, jehož centr Michael Krmenčík umístil k levé tyči Lungovy branky 1:1.

Nerozhodný stav zůstal až do konce poločasu.

Po přestávce předvedl parádní akci Patrik Hrošovský, ale střelu z dvaceti metrů Lung vyrazil k Petrželovi, který však branku přestřelil.

Trenérovi Pivarníkovi příliš nevyšel tah se zařazením Kaceho a Kovaříka do sestavy. Oba po půl hodině stáhl ze hřiště a do boje nasadil Kopice a Hořavu.

Plzeň se tlačila do útoku 
a po jednom z nich, v 76. minutě, hlavičkoval Krmenčík do břevna. Ofsajdovou dorážku Kopice lovil Lung na brankové čáře.

Viktoria přijela do Bukurešti vyhrát, aby si udržela naději na postup do jarního play-off. Kouč Pivarník proto tři minuty před koncem zápasu vystřídal středopolaře Hromadu a poslal na plac druhého útočníka Marka Bakoše. Vystřídání však kýžený gól nepřineslo a utkání skončilo dělbou bodů.

Za tři týdny hraje Viktoria na hřišti italského klubu 
AS Řím.

FC Astra Giurgiu - FC Viktoria Plzeň 1:1

Poločas: 1:1. Góly: 19. Stan – 25. Krmenčík

Astra Giurgiu: Lung – Oros, Alves, Sapunaru – Stan, Mansaly, Lovin (54. Nicoara), Júnior Morais – Seto, Teixeira (88. Ionita) – Budescu (75. Niculae).

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Matějů – Hrošovský, Hromada (87. Bakoš) – Petržela, Kace (62. Hořava), Kovařík (67. Kopic) – Krmenčík.