Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal oproti zápasu se Zlínem v sestavě jedinou měnu - místo Živuliče postavil vedle Hrošovského do záložní dvojice Hořavu a byla to správná volba. Technicky vyspělý a konstruktivní Hořava patřil k nejlepším hráčům Viktorie.

Plzeň měla raketový nástup – už ve třetí mnutě po přesném centru Limberského šajtlí napálil míč do sítě Krmenčík – 0:1.
O čtyři minuty s velkou chutí hrající hosté vstřelili druhý gól. Kolář poslal do šestnáctky rozběhnutého Kopice, který přehodil brankáře Vejmolu. Sudí Franěk však po konzultaci se svým asistentem kvůli údajnému ofsajdovému postavení gól neuznal. Televizní kamery ale ukázaly, že se o ofsajd v žádném případě nejednalo a gól měl platit.

Plzeň hrubá chyba sudích nerozhodila a ve čtrnácté minutě se znovu prosadila. Limberského centr tečovali dva hráči Plzně, míč se dostal k nehlídanému Krmenčíkovi, který si prudkou střelou pod břevno připsal už šestý přesný zásah v nové ligové sezoně – 0:2.

Plzeň měla hru pevně ve své moci, přesně a rychle kombinovala a hráčům soupeře přisoudila roli sprintujících atletů marně se snažících získat míč.

Ve 35. minutě měl velkou šanci agilní Petržela, který se prodral na pravé straně až před brankáře Vejmolu, jenže domácího gólmana nepřekonal.

Viktoria se poučila z utkání se Zlínem, kdy po přestávce vyklidila střed pole a nechala hrát soupeře. Tentokrát ovládla hru i ve druhém poločase. Přesnými rychlými přihrávkami Plzeňané přehrávali soupeře a měli i další šance – dvě příležitosti měl Krmenčík, na hattrick však už nedosáhl.

Mladá Boleslav se snažila, bojovala, na vyzrálý výkon Vikorie ovšem nestačila.

Domácí se dostali do šance až v 90. minutě Stronatim, ale urostlý domácí stoper netrefil zblízka levačkou branku.
Nejslabším mužem zápasu byl rozhodčí Franěk, který podal ostudný výkon - kromě toho, že upřel hostům regulérní gól, přehlédl ruku domácího hráče ve vlastní šestnáctce a nepotrestal ani brutální zákroky střídajícího domácího Komličenka.
Vrcholem byl Komličenků úder loktem do obličeje Davida Limberského – zkušený plzeňský obránce opustil v bolestech hřiště na nosítkách a byl převezen do nemocnice s podezřením na zlomeninu lícní kosti.

fotbal krajský přebor Vejprnice x Tachov
Rapid zdolal Lhotu. Tachov ve Vejprnicích potvrdil roli favorita

První vyšetření v mladoboleslavské nemocnici naštěstí tu nejhorší prognózu nepotvrdilo. „David by neměl mít nic zlomeného, vypadá zatím dobře. Po hlubším vyšetření v Plzni budeme vědět víc. Ale momentápně jsme na tom, že by měl být v příštím týdnu k dispozici,“ prozrazuje trenér Viktorie Pavel Vrba.

Viktoria si tak připsala zasloužené vítězství a ligu vede o sedm bodů před druhou Olomoucí a o osm bodů před třetí Slavií Praha.

„Ukázali jsme slušný fotbal, a to hlavně v prvním poločase, kdy jsme zápas rozhodli. Zápas jsme nadále kontrolovali a Boleslav jsme nepouštěli do větších příležitostí. Dostali jsme se i do brejkových situací, bohužel jsme nebyli tak přesní, abychom navýšili náš náskok. Výsledek odpovídá výkonu, který jsme předvedli na hřišti,“ hodnotil zápas trenér Vrba.
„Dnes jsme na rozdíl od zápasu se Zlínem změnou v sestavě zpevnili střed hřiště. Bylo naším cílem, abychom neopakovali stejnou chybu jako v domácím zápase,“ zdůraznil plzeňský kouč.

Domácí kouč Dušan Uhrin mladší uznal, že výhra Západočechů byla zasloužená. "Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se povedlo, ale bohužel jsme vzadu hráli naivně. Neskutečně lehce jsme soupeře pustili triviálními chybami do zakončení. To, co jsme měli, jsme začali dodržovat až po 25 minutách hry. Soupeř byl kvalitní a potrestal nás ze všech akcí, které měl, možná dal i třetí regulérní gól, co jsem tak slyšel. My jsme měli také na začátku zápasu šance, ale neproměnili jsme je. Pak se proti týmu, jako je Plzeň hraje těžko," uvedl kouč Mladé Boleslavi.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2). Branky: 3. Krmenčík, 14. Krmenčík, ŽK: Mareš, Magera, Fleišman – Limberský, Hrošovský, Petržela, Rozhodčí: Franěk – Antoníček, Caletka.

Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Matějovský – Přikryl (83. Vukadinovič), Chramosta (61. Komličenko), Mareš Magera (71. Mebrahtu).

Viktoria: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), Kolář, Kopic – Krmenčík (88. Bakoš).

Festival Sporťáček na Atletickém stadionu města Plzně.
FOTO: Plzeň bavil Sporťáček