Při vší úctě k předchozím pěti soupeřům, tohle bude pro fotbalisty Viktorie na jaře zatím nejtěžší zkouška.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího se v neděli pod Ještědem utkají se Slovanem Liberec, který z deseti domácích zápasů aktuální sezony doma ještě neprohrál – osmkrát zvítězil a dvakrát remizoval.

Liberecký kádr si prošel v létě malým zemětřesením. Hodně hráčů klub opustilo, v zimě přišel Slovan i o reprezentanty Šurala (Sparta) a Pavelku (Kasimpasa). Místo nich nich přišli například Sparťané Karafiát a Pulkrab, Breite z Teplic či plzeňský Vůch.

Novému kouči Jindřichu Trpišovskému se ale podařilo poskládat nové mužstvo, které se na podzim probojovalo do základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži přezimovalo na čtvrtém místě a stejnou příčku si v tabulce Synot ligy zatím drží i na jaře.

„Narazíme na soupeře, který má svou tvář, snaží se o kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku, celoplošným presinkem a dobrými standardkami," vidí zítřejšího soka trenér Viktorie Plzeň Karel Krejčí. „Víme, že nás čeká těžký zápas. Do Liberce jedeme s respektem, ale také s cílem navázat na výkony z posledních ligových zápasů a pokusit se urvat tři body," prohlásil plzeňský kouč.

Zima bývá pod Ještědem náročná a to se projevuje i na kvalitě trávníku. „Vzhledem k tomu, jaké počasí v Liberci panovalo, nebude terén ideální. Zápas bude hodně o důrazu a agresivitě v osobních soubojích," míní kouč Plzně.

Proti sobě nastoupí dva týmy s pozoruhodnou bilancí. Liberec doma neprohrál patnáct zápasů v řadě, Plzeň v lize vyhrála desetkrát za sebou. V dresu Liberce nastoupí bývalý kanonýr Viktorie Marek Bakoš, naopak další viktorián v dresu Slovanu Egon Vůch nesmí hrát kvůli dohodě klubů.

Víkendové kolo může do souboje o titul výrazně promluvit, Spartu po úspěchu v Evropské lize proti Laziu Řím čeká derby se Slavií. Změní se bodový rozdíl mezi Viktorií a Spartou?