Tentokrát ale museli Severočeši na remízu zapomenout – odvezli si debakl 1:8.

Zatímco v sobotu fotbalisté Viktorie vyhráli nad nováčkem divize SK Petřín Plzeň jen 2:0, ve středu se na hřišti v Luční ulici roztrhl s góly pytel. Viktoria už nastoupila s reprezentanty a dva z nich byli u prvního gólu, když v páté minutě poslal po centru Hořavy hlavou míč do sítě Krmenčík. Hosté sice za šest minut vyrovnali Richtrem, ale to bylo z jejich strany všechno. Zbytek zápasu čelili nátlakové přízemní kombinační hře Viktorie, které tleskalo půl tisícovky diváků.

Druhý gól vstřelil Kopic, třetí opět hlavou Krmenčík. Pak obrana Ústí faulovala v šestnáctce Krmenčíka a nařízenou penaltu proměnil Bakoš.

Oba týmy poslaly do druhého poločasu další jedenáctku, ale na hřišti opět kralovala Viktoria, která přidala další čtyři góly – postupně se trefili Kolář, Ivanschitz, Petržela a gólový účet uzavřel dvě minuty před koncem Řezníček.

V dalším přípravném utkání přivítá Viktorie v sobotu 1. července opět na hřišti v Luční ulici druholigový Baník Sokolov s trenérem Pavlem Horváthem.

„Mám velkou radost, že jsme to zvládli tímto způsobem. Končíme třetí týden, kdy mají kluci v nohách větší zátěž a jsou zatavení. Když nemohou tolik běhat, začínají hrát rozumnější fotbal a dávají míč rychleji od nohy. Dnes se přesně ukázalo, že když jsou pod tlakem a unavení, hrají jednodušší fotbal," pochválil mužstvo asistent trenéra Viktorie Dušan Fitzel.

„Na tréninku jsme se věnovali i zabíhání za obranu, narážečkám a sklepávání. Hned se to projevilo v zápase," dodal Fitzel.

FC Viktoria Plzeň – Ústí nad Labem 8:1 (4:1). Branky: 5. Krmenčík, 20. Kopic, 29. Krmenčík, 35. Bakoš (pen.), 62. Kolář, 75. Ivanschitz, 81. Petržela, 88. Řezníček – 12. Richter.

Viktoria - 1. poločas: Bolek – Limberský, Hubník, Hejda, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Kopic, Bakoš, Zeman – Krmenčík. 2. poločas: Sváček – Řezník, Hájek, Vacovský, Janža – Živulič, Kratochvíl – Petržela, Kolář, Ivanschitz – Řezníček.

Ústí nad Labem - 1. poločas: Kotěra – Zeman, Pimpara, Vaněk, Šnirc – Martykán, Richter – Kunc, Výborný, Jindráček – Matějka. 2. poločas: Sikorsky – Gilián, Seidl, Peterka, Šnirc – Jelínek, Miskovič – Zoubek, Heřman, Procházka – Kacafírek.