Cesta na český trůn se tak tři kola před koncem soutěže otevřela pro pražskou Spartu a Západočeši skončí na druhé příčce.

Přestože o držitelích nejcennějších medailí je rozhodnuto, šampioni z Plzně vyhlašují, že mají pořád o co bojovat.

„Hráli jsme celou sezonu naplno a v tom chceme pokračovat. Jsme Viktoria Plzeň, tým s nejlepšími fanoušky v lize, a ty chceme potěšit dobrým fotbalem," vzkazuje příznivcům kapitán Pavel Horváth před nadcházejícím utkáním.

To Viktoria vyzve zítra od 17.00 hodin v plzeňské Doosan Areně ve Štruncových sadech aktuálně třetí Mladou Boleslav. Té k jistotě zisku bronzu stačí ve zbývajících kolech urvat jediný bod.

„Bojujeme až do konce a chceme posbírat co nejvíc bodů," připojil se obránce Václav Procházka. „Doma jsme zatím neprohráli a neporazitelnost na vlastním hřišti hodláme udržet a prezentovat se co nejlepším výkonem," sdělil hráč, který před pár dny oslavil třicáté narozeniny.

„Fanoušci jsou pro nás největší motivací. Věřím, že v neděli přijde opět plný stadion a už proto dáme do zápasu úplně všechno," slíbil brankář Matúš Kozáčik před střetnutím celků, které mají pro příští sezonu jistý start v pohárově Evropě.

Náboj souboje zvyšuje i fakt, že Dušan Uhrin mladší povede Viktorii proti celku, který v letech 2004-2007 a potom v roce 2009 trénoval.

„Chystáme se velmi svědomitě. Zápas bereme zároveň jako dobrou přípravu na nadcházející finále poháru se Spartou," prohlásil Uhrin.

Podzimní vzájemný souboj v Mladé Boleslavi vyhráli Plzeňští 2:1.

Na jaře zatím oba celky vyšly naprázdno jen jednou, když ve druhé části ligy posbíraly shodně 24 bodů. Více o čtyři body si na konto dokázala připsat pouze Sparta.

„Jak my, tak celek Boleslavi může hrát uvolněně, takže diváci by mohli vidět pohledný fotbal. My chceme hrát útočně, vytvořit si hodně gólových příležitostí a co nejvíc jich proměnit," prohlásil Jiří Skála.

„Hlavně však chceme uspět a zvítězit," zdůraznil asistent. „Divákům se tak chceme odvděčit za skvělou podporu během celé sezony."

Na zítřejší střetnutí v Plzni je prodáno více než devět tisícovek vstupenek.

„Doufám, že předvedeme výkon, s kterým budou fanoušci spokojeni," podotkl Skála.

Viktoriány navíc těší, že zdravotní stav kádru se před zítřejším soubojem zlepšuje.

„Pravděpodobně bude k dispozici i Daniel Kolář," prozradil Jiří Skála.