Trenér Viktorie Karel Krejčí na levý kraj obrany postavil Kovaříka, který nahradil nemocného Limberského. Do sestavy se po delší pauze po zranění (zlomená čelist) vrátil Daniel Kolář, který nastoupil s ochrannou maskou na obličeji.

Zlín začal na půdě úřadujícího mistra bez respektu, hrál aktivně a zlobil z rychlých brejků.

Po čtvrthodině hry ale domácí převzali iniciativu a ve 22. minutě šli do vedení. Kopic si ze strany naběhl před šestnáctku, vystřelil a brankáři Holý si srazil míč do branky – 1:0.

Netrvalo dlouho a téměř deset tisíc diváků v Doosan Areně znovu jásalo. Po souboji s Pazderou se ocitl na zemi Baránek, nařízenou penaltu proměnil nejlepší ligový střelec Ďuriš a připsal si už devátý gól v této sezoně – 2:0.

Úvod druhého poločasu ale patřil Zlínu. Než se domácí rozkoukali, dostali po akci Koreše gól, sudí Lerch ho však pro ofsajdové postavení neuznal.

Chvíli poté se už však skóre měnilo. Po střetu s Petrželou spadl na zem Koreš a Zlín zahrával penaltu, kterou s velkou dávkou štěstí proměnil Železník. Kozáčikovi prošel míč na zemi mezi nohama do sítě – 2:1.

V 62. minutě bojovný celek Zlína vyrovnal. Akci založil gólman Holý, Matějov zacentroval do šestnáctky a Železník hlavičkou do protipohybu Kozáčika poslal míč k tyči – 2:2.

Jenže Plzeň si už za minutu vzala vedení zpět, když se z přímého kopu trefil přes zeď parádně Kovařík – 3:2.

S góly se v Doosan Areně roztrhl pytel. V 69. minutě prošel před šestnáctku Hořava, přesnou střelou levačkou k tyči získal svému týmu opět dvoubrankové vedení – 4:2.

Plzeň další korekci výsledku už nepřipustrila a radovala se ze zisku tří bodů.

Hlasy trenérů - Karel Krejčí (Plzeň): "Věděl jsem, že se Zlínem to nebude snadné utkání, protože hrají opravdu dobře. Začátek se mi moc nelíbil, ale pak jsme dali šťastný gól, následovala penalta na 2:0, ale začátek druhé půle nám moc nevyšel. Zlín začal více riskovat, dal kontaktní gól, dolehlo to na nás a dostali jsme druhou facku. Ale ohromně si cením toho, jak jsme na to zareagovali a že jsme ukázali charakter. Je to pro nás ohromně cenné vítězství poté, co naši konkurenti zaváhali, a Spartu jsme tak dostali pod tlak. Musím pochválit kluky ze Zlína, nezalezli, je tam znát rukopis Boba Páníka. V první půli to několikrát ve finální fázi nedotáhli, ale hráli dobře celý zápas. Na jejich fotbal se dá dívat. Myslím, že s nimi před sezonou málokdo počítal, ale jsou pracovití, váží si toho, že mohou hrát ligu, a o některé hráče bude určitě v lize zájem."

Bohumil Páník (trenér Zlína): „Neodevzdali jsme špatný výkon. Hráči za předvedenou hrou zaslouží pochvalu, za výsledek bohužel ne. Byly tam z naší strany individuální chyby a ty uměl soupeř potrestat. Musíme se naučit fotbal hrát více odpovědně. Naši hráči se učí, jak se liga hraje. Lepšíme se ale herně, už nejsme tupé mužstvo, které jen běhá. Za stavu 2:2 jsem věřil, že bychom mohli bodovat, ale otevřeli jsme hru, soupeř vstřelil třetí gól a zlomil zápas."

FC Viktoria Plzeň – FC Fastav Zlín 4:2 (2:0). Branky: 22. Kopic, 33. Ďuriš z PK, 65. Kovařík, 69. Hořava – 50. a 62. Železník. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Kříž. ŽK: Železník. Diváci: 9877.

Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Beránek, Procházka, Kovařík – Hrošovský, Hořava (89. Kučera) – Petržela, Kolář (60. Mahmutovič), Kopic – Ďuriš (80. Vaněk). Trenér: Krejčí.

Zlín: Holý – Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček – Matějov (80. Bartlomeu), Živulič, Holík, Koreš (73. Vukadinovič) - Poznar, Železník. Trenér: Páník.