Po nástupu na trávník hráči obou týmů i rozhodčí drželi v rukou transparent s nápisem "#28 Drž se, Čišo", aby tak vyjádřili podporu slovenskému fotbalistovi Viktorie Mariánu Čišovskému, který bojuje s těžkou nemocí.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek nechal odpočívat hned čtyři hráče základní sestavy, stoperskou dvojici Procházka – Hubník, kapitána Limberského a útočníka Holendu.

Domácí se pustili do čerstvého mistra bez respektu, jejich dravost a lepší pohyb na profesorskou hru Západočechů platily.
Největší nebezpečí hrozilo hostům z kopaček rychlonohého Bratanoviče, jehož velkou šanci zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Kozáčik.

Ve 39. minutě ale chyboval Baránek a Bratanovič přesným lobem přehodil Kozáčika – 1:0.

Za dvě minuty bylo pro Plzeňany ještě hůře, Kovařík zbytečně prohrál u rohového praporku souboj s Bartkem a z jeho centru, který tečoval Vaněk, skóroval podruhé Bratanovič – 2:0.

Po druhém gólu se Viktoria konečně probrala a po přihrávce Pilaře vstřelil kontaktní gól Mahmutovič – 2:1.

Plzeň mohla v závěru první půle i vyrovnat, jenže Vaněk ve velké šanci netrefil branku.

Biktoria se snažila v úvodu druhého poločasu o vyrovnání, dostala soupeře pod tlak a měla i šance. Největší si vypracoval Pilař, který trefil břevno.

V době největšího tlaku však Viktoria nepochopitelně inkasovala. Defenziva hostů, která v předchozích třech ligových zápasech nedostala gól, tentokrát uspořádala v Ďolíčku den otevřených dveří. Z rychlého brejku se po centru Mikuše dostal u vzdálenější tyče k míči nikým nehlídaný Bratanovič a snadno zblízka do odkryté branky završil hattrick – 3:1.

Deset minut před koncem vstřelil kontaktní gól Pilař, v sobotu nejlepší hráč Plzně – 3:2.

Vyrovnat však už Viktoria nedokázala. Finiš přišel příliš pozdě, obětavě hrající domácí zaslouženou výhru ubránili.

Hlasy trenérů - Miroslav Koubek (Plzeň): "Viděli jsme pěkné utkání, diváky určitě potěšilo, mě samozřejmě nepotěšil výsledek. Každá porážka bolí, spokojení rozhodně nejsme. Není to výmluva, ale i v jiných ligách se ukázalo, že po zisku titulu koncentrace povolí. Bylo to vidět třeba i na Bayernu Mnichov. Každopádně se to dnes promítlo do přístupu v první půli. Bohemka ukázala větší vůli po vítězství, my se rozjeli až za stavu 0:2. Byli jsme potrestaní za to, že jsme se nedostávali do rytmu, zatímco domácí byli agresivnější a nutili nás k chybám a laciným brankám. Chtěli jsme to otočit, ale v momentě, kdy jsme konečně hráli náš fotbal, tak jsme dostali na 1:3 a to už byla velká komplikace. Změnil jsem hlavně obranu, kde vypadli tři stabilní hráči, a to se projevilo."

Roman Pivarník (Bohemians): "Udělali jsme určité změny v rozestavení a chtěli jsme zopakovat výkon z Plzně, vysoko napadat a nenechat ji hrát. V první půli se nám to dařilo dobře a šli jsme do vedení 2:0. Škoda kontaktního gólu, ale mužstvo si s tím poradilo, pořád jsme hráli aktivně. Plzeň ukázala kvalitu, dostala nás do problémů, ale dotáhli jsme to do vítězného konce. Na mistra se tým motivuje snadno. Tam je spíše potřeba hlídat, aby tam nebyla přemotivovanost. To se povedlo. Od Bratanoviče jsem chtěl ještě více náběhů, lepší obranu, ale zápas mu vyšel do ofenzivy. Jak dal první gól, tak měl jeho výkon stoupající tendenci."

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 3:2 (2:1). Branky: 39., 41. a 64. Bratanovič - 43. Mahmutovič, 80. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. Bez ŽK. Diváci: 4948.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Škerle, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec (90. Kalina), Bratanovič (80. Lietava), Bartek - Mikúš (90. Hubínek). Trenér: Pivarník.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Baránek, Kovařík - Vaněk, Hořava (46. Hrošovský) - Petržela (70. Procházka), D. Kolář, Pilař - Mahmutovič (70. Holenda). Trenér: M. Koubek.