Západočeši měli v sobotu k titulu blíže, v závěru utkání dostali domácí pod obrovský tlak. Vytvořili si i více brankových příležitostí, ale zradila je koncovka a odvrátilo se od nich i štěstí. Dvě střely Viktorie totiž skončily na tyči liberecké branky Liberce.

Nejvíce šancí přinesla první čtvrthodina zápasu. První velkou příležitost měli domácí, když Breznaník pálil u deseti metrů na plzeňskou branku, ale trefil jen stopera Čišovského.

Ve 13. minutě se dostala do šance Viktoria. Darida prostrčil míč do šestnáctky Liberce na nabíhajícího Bakoše, ale brankář Bičík včas vyběhl a střelu slovenského útočníka vyrazil.

O minutu později se po chybě Daridy řítil sám na plzeňskou branku Rabušic, ale vracející se Limberský v poslední chvíli skvělým zákrokem libereckého forvarda zastavil.

Oba týmy potom hrály v obraně více na jistotu a zbytek prvního poločasu už příliš vzruchu ani před jednou brankou nepřinesl. Výjimkou byla 29. minuta, kdy z 25 metrů prudce vypálil levačkou Darida a míč jen těsně proletěl kolem pravé tyče Bičíkovy branky.

A když v závěru první části hry vyrazil Čech Bosančičovu bombu z přímého kopu, šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu, který více v tu chvíli přibližoval k titulu domácí fotbalisty.

„Liberec hraje v obraně opatrně, nechce inkasovat. Zápas podle mne rozhodne jediná chyba. Doufám, že ji neuděláme my," uvedl v poločase stoper Viktorie Plzeň František Ševinský.

Plzeň, vědoma si toho, že k titulu jí pomůže jedině vítězství, zahájila druhý poločas náporem. A měla tři obrovské šance.

Nejdříve centr Horvátha tečoval hlavou liberecký Nezmar na kopačky úplně volného Bakoše, jenže ten z deseti metrů trefil jen dobře postaveného brankáře Bičíka.

O dvě minuty později vyhrál v šestnáctce Liberce hlavičkový souboj Petržela a odražený míč napálil Darida z otočky do tyče.

Do třetice mohl po centru Horvátha skórovat Pilař, jenže jeho ránu v poslední chvíli zblokovala domácí obrana.

Plzeň zatlačila Liberec na jeho polovinu, domácí ale využívali každou příležitost k rychlým brejkům. Z jednoho z nich se po chybě Rajtorala dostal k míči Breznaník, Čech však jeho šanci zmařil.

Domácí s přibývajícím časem čím dál více zhušťovali prostor před vlastní brankou a Plzeňané se těžko prosazovali.

V 88. minutě se po prodlouženém autovém vhazování dostal míč ke střídajícímu plzeňskému Wágnerovi, urostlý útočník z otočky vystřelil, ale míč se odrazil od tyče do autu. K Viktorii se v rozhodující bitvě o titul odvrátilo sportovní štěstí zády.

Liberec se štěstím udržel bezbrankový stav a potřetí v samostatné české lize se radoval z titulu.

FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 0:0. Rozhodčí: Královec – Wilczek, Košec. ŽK: Fleišman, Breznaník, Štajner - Darida, Limberský. Diváci: 10000.

Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman – Bosančič (67. Šural), Janů, Štajner (90. Musiol), Vácha, Breznanik – Rabušic (59. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.

Plzeň: Čech – Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský – Petržela, Darida, Kolář (77. Procházka), Horváth, Pilař (82. Wágner) – Bakoš (68. Ďuriš). Trenér: Vrba.