Úřadující český šampion bude na stadionu na Julisce hostem domácí Dukly.

Utkání začíná ve 20.15 hodin a vysílá jej ČT Sport.

Dukle se na jaře nedaří tak, jak by si představovala. Ze šesti ligových utkání získali Pražané jen čtyři body, všechny na domácí hřišti. Doma porazili Teplice (3:1) a remizovali s Příbramí.

Dukla v lize naposledy vyhrála 21. února. Bude její černá série pokračovat i dnes večer?

„Nálada tam asi nebude dobrá. My se však nestaráme o to, jak je na tom Dukla psychicky, ale připravujeme na utkání své hráče," říká trenér Viktorie Dušan Uhrin mladší.

„Dukla má specifický herní styl. Musíme se na ni velmi dobře připravit, protože chceme jít už jen od vítězství k vítězství," plánuje kouč Plzně.

Náročný program, kdy zápas stíhá zápas, se odráží i na zdravotním stavu hráčů.

Do úterního pohárového doma duelu s Jihlavou nenastoupili kvůli zranění Kolář s Hrošovským a vinou zranění musel v průběhu zápasu střídat Čišovský. Potíže má i Řezník.

„Věřím, že do zápasu na Dukle budou v pořádku," doufá trenér Uhrin.

Dukle se na jaře v lize sice nedaří, ale ve dvou pohárových zápasech proti Spartě podala kvalitní výkony. V prvním utkání minulý týden dokonce zvítězila 2:1 a ukončila tak dlouhou neporazitelnost Sparty.

Tento týden v odvetě podlehla 0:2 a z poháru vypadla, ale ve druhé půli Spartu přehrávala. A to by mělo být pro Viktorii varováním.

„Čeká nás další těžké utkání, protože Plzeň je momentálně ve formě. My se ale musíme odrazit od hry, kterou jsme předváděli se Spartou, a přidat k tomu efektivitu směrem dopředu. Bohužel se teď na góly hrozně nadřeme," uvedl před dnešním soubojem s Viktorií Plzeň trenér Dukly Luboš Kozel.

Kouč Pražanů nemůže počítat s Kalvodou, který v týdnu ukončil v Dukle profesionální smlouvu.

Hrát po dohodě klubů nemůže ani Marek Hanousek, který je na Julisce na hostování právě z Plzně.