Po výhře 1:0 v Olomouci a porážce Sparty v Brně 2:3 si Západočeši dvě kola před koncem vytvořili na svého rivala z Prahy komfortní náskok pěti bodů.

K tomu, aby si sáhli na pohár pro vítěze Gambrinus ligy, mají, řečeno tenisovou terminologii, dva mečboly.
První v neděli doma s Libercem, případně druhý příští sobotu v Hradci Králové.

Už kvůli fanouškům by ale viktoriáni rádi proměnili už ten první. Když v neděli doma před vyprodanou Doosan Arenou porazí Liberec, vrátí svěřenci trenéra Pavla Vrby titul po dvou letech do Plzně.

„Ano, náskok pěti bodů, to je opravdu luxusní pozice. Na druhou stranu víme, že Liberec je v současné době nejlepším mužstvem jarní části soutěže. V neděli nás čeká soupeř, který má vynikající formu," brzdí předčasnou euforii trenér Viktorie Pavel Vrba.

Plzeňský kouč ví, o čem mluví. Podobně natěšení před domácím duelem byli i plzeňští hokejisté, ale mečbol neproměnili a o titulu rozhodl až další duel ve Zlíně.

Tomu se chtějí fotbalisté Viktorie vyhnout, zároveň však respektují i sílu soupeře. "Bude to těžký zápas a my se na něj musíme připravit tak, abychom ho zvládli a s Libercem uspěli," zdůrazňuje trenér Pavel Vrba.

V klubu ze západu Čech neponechávají před klíčovou bitvou nic náhodě. Hráči Viktorie absolvovali po zápase v Olomouci společnou večeři, po návratu do Plzně přespali v hotelu a ráno se sešli u společné snídaně.

„Nechceme nic zanedbat, aby nenastal nějaký zbytečný problém. Uděláme všechno pro to, abychom v neděli byli maximálně připraveni," prohlásil trenér Viktorie.

Pro utkání s Libercem nemůže počítat se zraněným stoperem Hejdou, který si v Olomouci poranil kotník stejně jako útočník Bakoš.

„Start Hejdy je vyloučen, nad Bakošem visí otazník," upřesnil včera Pavel Vrba.

Zápas s Libercem začíná v neděli v 18.00 hodin.