Plzeň – Mají slibně nakročeno, ale rozhodující krok ještě musí udělat. Fotbalisté Viktorie zdolali v prvním zápase play-off Evropské ligy po dramatickém průběhu AEK Larnaka 3:1. Ve čtvrtek je čeká na horké kyperské půdě odveta, která rozhodne o tom, zda se v Plzni bude chodit na podzim na zápasy Evropské ligy.

„Máme slušnou šanci postoupit dále, ačkoli nás na Kypru čeká velice těžký soupeř. Naším cílem však zůstává hrát skupinovou fázi Evropské ligy,“ prohlásil po prvním utkání s Larnakou v Plzni trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Pohárová matematika hovoří jasně – Viktorii posouvá do skupiny Evropské jakékoliv vítězství, remíza či porážky 0:1 nebo 1:2. Západočeši to na stadionu v Larnace nebudou mít vůbec jednoduché – domácí AEK v předchozích třech domácích zápasech kvalifikace Evropské ligy nedostal ani gól – postupně zdolal gibraltarský Lincoln 5:0, irský Cork City 1:0 a běloruské Dinamo Minsk 2:0.

Hráči Viktorie těsně před odletem na Kypr.Zdroj: Deník/Václav Vacek

„Jsme rádi za výhru v prvním zápase, ale nacházíme se teprve v poločase,“ upozorňuje Daniel Kolář, který se na vítězství 3:1 nad Larnakou podílel parádní trefou z otočky.

Viktoria odlétá na Kypr ve středu v 9.00 hodin speciálem, který by měl na letiště v Larnace dosednout po tříapůlhodinovém letu. Večer v 18.00 hodin místního času (18.00 SEČ) si hráči Viktorie vyzkouší trávník AEK Areny při předzápasovém tréninku. Čtvrteční utkání v Larnace začíná v 18.00 hodin středoevropského času, zápas vysílá ČT sport.