Fotbalový oddíl FK Svéradice totiž pořádá vzpomínkový zápas (od 18 hodin) na dvě významné osobnosti, které ale před rokem bohužel odešly do fotbalového nebe.

Řeč je o Josefu Čalounovi (na snímku), bývalému fotbalovému brankáři Viktorie Plzeň, který po skončení kariéry profesionálního sportovce odešel v roce 1983 do Svéradic, kde se stal duší mužstva, hrajícím trenérem a podílel se na postupu venkovského klubu do II. ČNFL, a také Miroslavu Heroutovi, který se během své aktivní kariéry stal ikonou svéradického fotbalu a po jeho návratu v roce 2009 pomohl malému klubu během několika málo let postoupit až do krajského přeboru.

Na vzpomínkovou akci pořádanou už podruhé zve jménem celého klubu bývalý trenér Miroslav Rambousek. „V loňském roce nás navždy opustili dva velikáni svéradického fotbalu a protože nechceme zapomenout na to, co vše pro popularitu tohoto sportu v naší obci udělali, chceme jim každoročně věnovat vzpomínku. A jak jinak si tyto pány připomenout než hrou, které zasvětili celý svůj život – fotbalem,“ říká Miroslav Rambousek.

„Utkání se zúčastní hráči, se kterými obě legendy ve své kariéře hrály. Chtěl bych tímto do Svéradic pozvat všechny fanoušky a příznivce. Myslím, že tato vzpomínková fotbalové akce stojí za to,“ dodává na závěr další z významných osobností tamního fotbalu.

Po skončení zápasu, kde nejde o výsledek, pokračuje program kulturní zábavou.