Premiéru v krajském přeboru si svěřenci trenéra Petra Nyklese odbyli v prvním kole v Holýšově a určitě nezklamali. Na půdě jednoho z favoritů soutěže dokázali remizovat 2:2, i když už po půlhodině prohrávali 0:2.

„Cením si toho, že kluci i za nepříznivého stavu dokázali zvednout hlavy a srovnat skóre. Až na chyby, po kterých jsme inkasovali, jsme v první půli hráli dobře a měli herně navrch. Po obrátce jsme ale nepochopitelně zalezli a bránili remízu, což se nám i díky výbornému výkonu gólmana Kračmera podařilo," vrací se k utkání v Holýšově lhotský trenér Petr Nykles.

V domácí historické premiéře chtějí fotbalisté Sokola Lhota uspět. „Hru soupeře známe, v minulé sezoně jsme s Luby hráli v I. třídě dvakrát a dvakrát jsme vyhráli. Věřím, že zvítězíme i do třetice. Rádi bychom historický zápas zvládli," přeje si Nykles.

Lubský trenér Vladislav Smolík pasuje do role favorita Lhotu. „V I. A třídě měla nejlepší mužstvo a zaslouženě postoupila. My se ale dopředu nevzdáváme a na půdě favorita můžeme jen překvapit," říká trenér Smolík, který přivedl v prvním kole svůj tým k výhře 2:0 v Bolevci. „Pro nás má každý bod v přeboru cenu zlata," dodává kouč.

Zajímavý fotbal slibuje i zápas v Plzni mezi domácím Rapidem a Přešticemi, které doma v úvodu soutěže porazily favorizované Vejprnice nečekaně vysoko 4:1.

„Hra byla mnohem vyrovnanější, než napovídá výsledek," upozorňuje trenér Rapidu Jaromír Mysliveček, který zápas v Přešticích sledoval. Přesto sílu Přeštic respektuje.

„Jejich hru diriguje Blahoudek, výborný je Lambor. Obstát můžeme jen díky maximálnímu nasazení a bojovnosti," míní Mysliveček.