Čtrnáctý triumf si už jistý vítěz skupiny A a účastník příštího ročníku ČFL vybojoval naposledy ve středu, když v Milevsku v předehrávce posledního kola vyhrál 2:0.

Triumfální jízdu sezonou, která je vynesla do třetí ligy, tak završí Tachovští zítra od 17.00 hodin soubojem s rezervou Táborska, druhým týmem pořadí. A bude to sláva.

K závěrečnému zápasu sezony vyběhnou svěřenci trenéra Zdeňka Michálka poprvé na novém trávníku zrekonstruovaného tachovského stadionu. A o to víc touží dotáhnout vítěznou šňůru do konce.

„Ačkoliv nejsme kompletní a není jednoduché se už na zápasy soustředit, chceme vyhrát i ten poslední. Už kvůli lidem, kteří nám celou dobu fandili," řekl Jan Viterna.

„Sice nevíme,v jaké sestavě k nám béčko Táborska dorazí, ale o pořadí je rozhodnuto, a tak by se diváci mohli dočkat atraktivní podívané. Útočného fotbalu," podotkl tachovský kapitán.

Natěšený je i sportovní ředitel Petr Móži. „Věřím, že fanoušci na zápas přijdou. Přítomni budou významní hosté, zahraje kapela a budou oceněni bývalí i současní hráči klubu. Třeba o poločase ti, kteří tachovský stadion otvírali v roce 1964 ještě coby hráči tehdejší Dukly," uvedl šéf klubu.

Fotbalisté, kteří pro Tachov vybojovali ČFL po dlouhých dvaceti letech, si ocenění užijí po skončení utkání.

„Zaslouží si ho. Zvlášť na jaře odváděl tým skvělé výkony a se zkušeným trenérem dosáhl úspěchu, na který se dlouho čekalo. Teď budeme slavit, ale už záhy musíme začít s přípravou na účinkování v třetí lize," podotkl Móži.

Sedmá Doubravka hostí v předposledním 29. kole Hvězdu Cheb, ale zítřejší zápas odehraje od 18.00 hod. výjimečně na hřišti plzeňského Rapidu.

Program 29. kola: Zličín – Hořovicko (SO 10.30), Aritma Praha – Mar. Lázně (SO 10.15, UMT), Čížová – Rokycany (SO 17.00), Doubravka – Hvězda Cheb (SO 18.00, hř. Rapid Plzeň), Tachov – Táborsko B (SO 17.00), Malše Roudné – Milevsko (SO 17.00), Klatovy – K. Vary (SO 17.00), Č. Krumlov – Sušice (SO 17.00).