Na derby dvou klubů, vzdálených od sebe jen pár kilometrů, se v pátém kole krajského přeboru mohou těšit fanoušci v Chotíkově, který hostí sousedy z Vejprnic.

Chotíkovští fotbalisté vstoupili do nové sezony jako po másle, ve čtyřech kolech nasbírali deset bodů a patří jim v tabulce třetí příčka. V minulém kole si parádně zastříleli na hřišti nováčka ve Lhotě, kde zvítězili hokejovým výsledkem 7:3.

„Zápas ve Lhotě se nám povedl, už jsme hráli na podzim třikrát venku a ještě jsme neprohráli. Nicméně, aby byla spokojenost úplná, musíme v teď doma porazit Vejprnice," říká před soubojem dvou místních rivalů chotíkovský kouč Jaroslav Urbánek.

Vejprničtí prožili na jaře jízdu snů, byli nejlepším celkem odvetné části nejvyšší krajské soutěže a tvrdě šlapali na paty vedoucímu Dynamu ZČE Plzeň. Nakonec obsadili druhé místo.

Vstup do podzimní části však jarnímu králi vůbec nevyšel. V prvním kole Vejprnice prohrály 0:4 v Přešticích a ve druhém kole doma odevzdaly body i nováčkovi ze Svéradic (3:5).

Pak se však svěřenci trenéra Jiřího Šámala vzchopili a v dalších dvou kolech bodovali naplno – v Bolevci dokázali vyhrát 4:0 a uplynulý víkend doma zdolali Luby 1:0.

„Přiznám se, že jsem slabší vstup vstup do sezony tak trochu očekával. Mužstvo v létě oslabilo odchody tří hráčů základní sestavy, Lhotky, Grätsche a Jakuba Černého, kteří nám v minulé sezoně obstarali přes třicet gólů. Navíc se nám zranil zkušený Lukáš Paul a absence čtyř hráčů už je samozřejmě znát," vysvětluje nevýrazné výkony v úvodu podzimu kouč Jiří Šámal.

Bývalý ligový fotbalista Chebu a Viktorie Plzeň ale věří v sílu týmu. „Máme kvalitní mužstvo, ale hodně mladé a nějaký čas potrvá, než kluci získají zkušenosti," míní.

Na derby se oba trenéři těší. „Já mám tyhle zápasy rád, navíc Chotíkov chce hrát kombinační fotbal stejně jako my, takže si diváci mohou v sobotu přijít na své," věří trenér Jiří Šámal.

Stejně přemýšlí i Jaroslav Urbánek. „Na derby se těším, navíc jsme s Jirkou Šámalem kamarádi. Rád bych pozval i fanoušky, kluci si jejich podporu za své výkony určitě zaslouží," říká trenér Urbánek.

Program 5. kola

Rozvadov – Rokycany B 
(SO 15.00, rozhodčí Šiška), Domažlice B – Holýšov (SO 15.00, Janda), Mýto – Lhota 
(SO 17.00, Hájek), Přeštice – Zruč (SO 17.00, Vocelka), Bolevec – Sušice (SO 17.00, Homr), Chotíkov – Vejprnice 
(SO 17.00, Hodek), Luby – Rapid Plzeň (NE 15.00, Šimek), Svéradice – Dynamo Horšovský Týn (NE 16.00, Kříž).