Díky brankám Kopice s Bakošem získali důležité tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy, kde se posunuli na druhou příčku.

„Týmu patří dík, v závěru jsme ukázali ohromnou sílu. Výsledek je pro nás hodně pozitivní,“ těší plzeňského trenéra Pavla Vrbu vydařená koncovka pohárového duelu. S výkonem však stoprocentně spokojený nebyl. „Nebudu tvrdit, že to bylo bez chyb. Měli jsme velice dobrý vstup, vstřelili jsme gól, ale mohli jsme jich dát víc. Soupeř začal hrát postupně odvážněji, ale to je normální vývoj, pokud utkání nerozhodnete včas,“ říká kouč Viktorie.

Na levém kraji obrany musel nahradit Davida Limberského, který se zranil v ligovém duelu proti Mladé Boleslavi, Milan Havel. „Chci Milana pochválit. Delší dobu nehrál a naskočil do těžkého zápasu, svou roli zvládl slušně,“ hodnotí výkon třiadvacetiletého obránce, jenž přibyl do plzeňského kádru před startem aktuální sezony.

FC Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa
Tři body zůstávají doma. Viktoria triumfovala nad Beer Ševou

Trenér Vrba si byl plně vědom toho, že Beer Ševa bude pro jeho svěřence nebezpečným soupeřem. V předchozím utkání porazila Lugano, v boji o Ligu mistrů řádně potrápila Maribor. „Zápas byl zajímavý, obě mužstva hrála ofenzivně. Jestliže někdo vyhraje tituly v Izraeli, je to podobné, jako by je uhrál v naší lize. Ukazuje to na kvalitu soupeře.“ V druhém utkání skupiny G otočil tým FCSB duel s Luganem a zvítězil 2:1. Plzni tak nyní patří v tabulce druhé místo. „Je pro nás lepší, že FCSB zvítězilo. Těžko ale mohu něco hodnotit po dvou kolech, špatně se to posuzuje,“ dodává.

Po pauze vynucené disciplinárním trestem se v evropských pohárech opět představil Michael Krmenčík, který zatápěl hostující obraně až do svého vystřídání. O jeho důležitosti pro současné plzeňské mužstvo nepochybuje ani Vrba. „Je to jeden z nejlepších ligových útočníků. Já jsem moc rád, že ho klub v týmu udržel,“ říká. Další duel v Evropské lize čeká Viktorii ve čtvrtek 19. října, kdy pocestuje do Švýcarska. Jejím soupeřem bude celek Lugana.