Svěřenci trenéra Jana Krause nasázeli Rokycanům B „bůra" a připsali si teprve třetí výhru v ročníku.

„Soupeř hrál dobře, ale na konci zřejmě fyzicky odpadl. Zápas nebyl tak jednoduchý, jak napovídá výsledek 5:2," upozorňuje přeštický kouč.

Za zlepšenou hrou stojí podle slov lodivoda primárně disciplinovanost.

„Konečně jsme začali dávat góly ze hry, kluci pochopili, co po nich chceme. Přesto jsou ve hře stále rezervy," nenechává se unést Kraus.

Přeštice šly do dvoubrankového trháku, ale soupeř nesložil zbraně. Po změně stran dorazily nováčka soutěže přesné zásahy Bouce, Trdličky a střídajícího Fořta.

„Ve druhé půlce se začalo dařit, o přestávce jsme si vysvětlili určité věci, a mužstvo se zvedlo," glosuje Kraus, který mohl počítat s navrátilci Beštou a Fořtem.

Druhý jmenovaný se za důvěru trenéra odvděčil gólem. „Moc lidí nám nevěřilo, snad se konečně zvedneme," přeje si Kraus.

Na lepší časy se blýská také v Holýšově, který se loni trápil na chvostu tabulky. Víkendový skalp Lubů posunul holýšovský tým na šestou příčku tabulky přeboru.

„Už v derby se Stodem a v Nepomuku jsme hráli dobře, konečně začínáme sbírat body na hřištích soupeřů. Utkání v Lubech nebylo jednoduché, soupeř nás svým nepříjemným stylem hry zlobil, nakopával balony, ale my jsme to uskákali," kvitoval hladkou výhru trenér Kamil Bárta.

„Přežili jsme standardní situace a z brejků jsme dvakrát skórovali. Klíčový byl návrat Majláta, který vzadu zklidnil hru, prosazoval se ve vzduchu," pochválil Bárta zkušeného fotbalistu.

Domácí se sice dál snažili, dřeli, jenže v úvodu druhého poločasu jim sebral vítr z plachet gól Levičky. „Gól na 3:0 rozhodl zápas," přitakal spokojený exligista Kamil Bárta.