Ve středečním vloženém 17. kole České fotbalové ligy získaly Domažlice proti Benešovu na vlastním trávníku jen bod, Tachov prohrál v Písku 0:3. Už zítra v 10.30 hostí nováček soutěže Zápy a domažlická Jiskra nastoupí v neděli od 10.15 hodin v Převýšově.

„V Písku jsme v prvních dvaceti minutách podlehli tlaku domácích, kteří byli rychlejší, důraznější. Písečtí využili výškové převahy, první branku dali ze standardky. druhou z protiútoku. Potom jsme ale měli šance my P. Šáchou a Knakalem, bohužel nám to tam nespadlo," vrátil se ke středečnímu zápasu trenér Tachova Stanislav Purkart, jenž před sobotním utkáním bude těžko „lepit" sestavu.

„V Písku odstoupili pro zranění Dvořák, M. Šácha a Folejtar. V jakém stavu budou a zda v sobotu nastoupí, uvidíme až při pátečním tréninku. Mimo hru je Kubek, zatím jen vyklusává Tušl a otazník visí i nad Hudcem, který si přivodil minulý týden na tréninku výron," říká Purkart, který tak musí povolat hráče z farmy v Rozvadově.

Tachovu se postaví velmi zkušený tým. „Zápy se opírají o bývalé ligové hráče Kalivodu, Pavlíka, Doležala, disponují vysokými a důraznými hráči. Je to těžký soupeř," míní trenér.

„Na to se ale nesmíme ohlížet. Vozit body z venku je těžké, proto nesmíme ztrácet doma a i přes kvalitu soupeře jít za výhrou. Klukům nechybí odhodlání, doma nejsme tak ustrašení. Věřím, že zápas zvládneme," dodává Purkart.

Fotbalisté Domažlic se sejdou v Plzni na hřišti v Luční ulici už v sobotu odpoledne. Po tréninku je čeká cesta do Převýšově, kde přenocují a v neděli dopoledne je čeká zápas.

Ve středu vedli doma nad Benešovem už 2:0, ale po remíze 3:3 a prohraném penaltovém rozstřelu z něj vytěžili jen bod. ,,I když jsem na to hráče upozorňoval, ve druhé půli přišlo uspokojení a bylo z toho drama," říká kouč Jiskry Milan Matejka.

Soupeř totiž zápas třemi góly během dvanácti minut otočil a Jiskra pak zachraňovala alespoň remízu.

,,Pro mě je to velké zklamání, co někteří hráči předvedli. Je svědomím hráčů, jestli ten zápas odehráli, jak měli. Bojovnost a patnáctiminutové běhání vynesly Benešovu bodový zisk. V penaltách už je pak loterie. Zápas jsme si prohráli sami, což těžce nesu," ulevil si domažlický kouč.

V neděli čeká Chody mužstvo Převýšova, které si ve středečním vloženém 17. kole poradilo doma s rezervou Táborska 3:1.

Výhodou domácích je malé hřiště, bude se rozhodovat v soubojích. „Pokud k tomu nějací naši hráči přistoupí jako s Benešovem, tak to pro Jiskru nemusí dopadnout dobře," varuje Milan Matejka.

„Musíme na středu rychle zapomenout a odčinit domácí ztrátu s Benešovem. Hráči si to určitě dobře uvědomují a věřím, že budou bojovat," burcuje tým domažlický kouč.