Sušice v minulém kole prolomila čekání na první vítězství na hřišti plzeňského Dynama, kde porazili Sušičtí svého soupeře vysoko 4:1.

I Tachov se v minulém kole utkal s účastníkem divize, který sídlí v západočeské metropoli. Soupeřem Tachova bylo Senco Doubravka.

Svěřenci trenéra Zdeňka Bečky dokázali zdolat svého soupeře v poměru 3:2 i přestože hráli skoro celý druhý poločas v oslabení po červené kartě Krále.

Právě Doubravka si bude chtít vylepšit sebevědomí v dalším utkání, kdy zajíždí na hřiště Hořovicka, které má stejně jako Senco na svém kontě deset bodů.

K velké bitvě dvou mužstev z konce tabulky se schyluje na jihu Čech, kam zamíří plzeňské Dynamo. V souboji o první výhru v letošním ročníku si to svěřenci trenéra Petra Kurala rozdají s Jindřichovým Hradcem, který dosud v nové sezoně rovněž ještě nepoznal radost z vítězství.

Pro Jindřichův Hradec hraje domácí prostředí, ale trenér Dynama Petr Kural věří, že jeho svěřenci nejsou bez nadějí na zisk tří bodů.

„Je to soupeř na naší úrovni a já věřím, že na jihu Čech uspějeme a poprvé v divizi vyhrajeme," říká Petr Kural.

Rokycany odehrají další domácí utkání nezvykle v sobotním termínu. Do Husových sadů zamíří Český Krumlov.

Jihočeši jsou letošním velkým překvapením divize. Oproti minulému roku se totiž nepohybují v dolních patrech tabulky, ale naopak atakují její čelo.

Farma plzeňské Viktorie bude chtít odčinit své poslední vystoupení na hřišti Benešova, kde svěřenci Pavla Aubrechta prohráli 0:2.

„Krumlov je tým, který hraje již přibližně tři roky v podobném složení. Navíc se jim povedl letos začátek soutěže a bodově jsou na tom velmi dobře. Zápasy s Krumlovem byly vždy velmi vyrovnané a já věřím, že to v domácích podmínkách zvládneme. Nastoupit již bude moci navíc Lukáš Aubrecht," dodává k následujícímu utkání trenér Rokycan Pavel Aubrecht.

Program 8. kola

Hořovicko – Doubravka (SO 16.30, rozhodčí Němec)
Sušice – Tachov (NE 16.30, Kříž)
J. Hradec – ZČE Plzeň (NE 16.30, Čechlovský)
Zličín – Písek (SO 10.30)
Čížová – Milevsko (SO 16.30)
Rokycany – Č. Krumlov (SO 16.30, Nehasil)
Nová Ves – Benešov (NE 10.15)
Hvězda Cheb – Táborsko B (SO 16.30) 

Dominik Rejthar