Jednoznačným vítězstvím 5:0 skončil pro exdivizní Sušici souboj na hřišti plzeňského Rapidu v rámci 9. kola fotbalového krajského přeboru.

Svěřenci sušického trenéra Jana Staňka chtěli potvrdit poslední výhru 4:2 s Vejprnicemi a to se jim dokonale povedlo.

Úvod utkání byl přitom vyrovnaný. Vše se zlomilo až v polovině prvního dějství, kdy si vlastní branku vstřelil plzeňský Buček.

O chvíli později navýšil sušické vedení Miroslav Vrhel, který se v této sezoně trefil už pojedenácté. V závěru prvního poločasu zvyšoval na rozdíl tří branek Králík.

„Hráče jsem upozorňoval na velkou sílu soupeře. Bohužel jsme do zápasu vstoupili dětinsky a naivně. Chybějící zkušenosti jsme chtěli nahradit bojovností a nasazením. Soupeř nám ale nic nedovolil," komentuje vývoj utkání zkušený lodivod Rapidu Jaromír Mysliveček.

Druhý poločas vypadal stejně jako ten první. Sušice dobře kombinovala a vytvářela si spoustu šancí. Z tlaku pramenily další dva přesné zásahy. Prosadili se Matějka a agilní Szedmák.

„Musíme sportovně přiznat, že soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Zcela adekvátní byl i vysoký rozdíl ve skóre. My jsme na Sušici nestačili ani v jenom herním ohledu. Na druhou stranu jsem rád, že jsme neprohráli třeba 1:0. To by nás pak asi víc mrzelo. Pro naše mladé hráče to byla velká škola. Snad se z takového utkání ponaučíme a příště uspějeme," říká kouč Rapidu Jaromír Mysliveček.

Sušice se luxusním výhrou udržela v tabulce na třetím místě a dotáhla se na rozdíl jednoho bodu na druhé Přeštice. Rapid po debaklu klesl v pořadí týmů na osmé místo.

V táboře hostujícího celku panovala po zisku tří bodů v Plzni výborná nálada.

„Jsem velice spokojený s předvedenou hrou. Myslím, že jsme odehráli zatím nejlepší utkání dosavadního ročníku. V obranné fázi jsme byli zodpovědní a koncentrovaní. V mezihře jsme byli trpěliví a přesní," liboval si trenér Sušice Jan Staněk.

„Konečně jsme také byli produktivní, co se týče využití gólových příležitostí. Pro soupeře možná trochu krutý výsledek, ale i takový je fotbal," dodal Staněk.

Martin Mangl