Plzeňské Dynamo totiž v rámci 22. kola fotbalové divize nečekaně vyřídilo západočeského konkurenta Sušici šesti góly, a přiživilo tak svoji šanci na záchranu v soutěži.

Začátek utkání ale takovému debaklu rozhodně nenasvědčoval. Sušice byla v první části aktivnějším týmem na hřišti, ale hosté čekali na svoji příležitost, která přišla těsně před koncem první půle.

Ve skrumáži po rohovém kopu se zorientoval nejlépe petřínský Vohrna, jenž si našel volný míč a dopravil ho do branky. Domácí Sušice tak schytala před odchodem do šaten těžkou ránu.

„V první půli jsme byli sice herně lepší, ale spokojený jsem určitě nebyl. Hráčům chybělo potřebné nasazení a podle mého názoru se takhle o body nehraje," stěžoval si na přístup svých svěřenců sušický trenér Jan Staněk.

„Šťastný gól do šatny nás nabudil do druhé části, kdy jsme našeho soupeře z protiútoků totálně zničili," řekl s úsměvem na tváři kouč Petřína Petr Kural.

První upozornění ale fotbalisté Sušice vzali na lehkou váhu, neboť hned po pauze jejich konto zatížilo Dynamo rychlými dvěma góly.

„Brzké další branky nás úplně srazily do kolen, mužstvo následně zcela rezignovalo a bylo už prakticky po zápase," lamentoval Jan Staněk.

Petřín ale nepolevil ani po uklidňujícím třetím gólu a s chutí přidával další zářezy. Především hostující útočníci Vnuk a Peterka si dělali s protivníkovou obranou, co chtěli.

„Příchod Tomáše Vnuka nám v útočné fázi výrazně pomohl. Navíc se nám povedlo poskládat správně sestavu, která začíná teď šlapat," vysvětloval Petr Kural.

Čtyři sta přihlížejících diváků tak nakonec vidělo gólové hody, na které ale bude chtít domácí Sušice co nejdříve zapomenout.

„Byl to od nás nejhorší výkon v této sezoně a také velká ostuda. Zklamaný jsem především ze způsobu, jakým jsme prohráli," dodal na závěr lodivod Sušice.

„Jsem rád, že jsme naše lepšící se výkony na hřišti přetavili i ve vstřelené branky. Doufám, že už jsme tu střeleckou smůlu protrhli, a snad to potvrdíme i v dalších utkáních," věří Petr Kural.

Dominik Rejthar