Tradiční souboj vítěze české ligy a domácího poháru uvidí plzeňská Doosan Arena. Zápas začíná v sobotu 18. července v 19.15 hodin.

Superpohár se hraje v České republice od roku 2010. V pěti ročnících usilovali fotbalisté Viktorie Plzeň o Superpohár čtyřikrát, ale získali ho zatím jen jednou. Před čtyřmi lety po svém prvním mistrovském triumfu porazili Západočeši v plzeňské Doosan Areně vítěze domácího poháru 
FK Mladá Boleslav.

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v sobotu po nedohrané generálce s Dynamem Kyjev, která trvala jen 34 minut a poté ukrajinský mistr po vyloučení svého hráče odmítl v zápase pokračovat, vrátili domů do Plzně.

Tento týden už najeli viktoriáni na klasický předligový rytmus, který v sobotu vyvrcholí zápasem Superpoháru.

Předprodej vstupenek na atraktivní duel je v plném proudu, začal už minulý týden v úterý 7. července. Pořadatelem zápasu je Fotbalová asociace ČR a distribuce vstupenek tak podléhá specifickým pravidlům.

„Pro utkání tak neplatí sezonní permanentky FCVP, k dispozici nebudou ani tradiční předprodejní místa Plzeňské vstupenky. Představitelé Fotbalové asociace však vyšli ochotně vstříc prosbě Viktorie, která v rámci předprodeje chce poskytnout výhodu držitelům permanentních vstupenek pro novou sezonu. Jsme vděční, že k této dohodě došlo, a věříme, že Doosan Arena bude v sobotu zaplněna do posledního místa," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár.

Poté, co mohli předkupního práva využít permanentkáři, pokračuje tento týden volný prodej.

Lístky v cenách 100, 150 a 180 korun je možné koupit denně až do pátku na pokladnách Doosan Areny vždy od 9.00 do 17.00 hodin a v den zápasu od 13.30 hodin.

Paralelně běží také online prodej na webových stránkách www.fotbal.cz.