Na hřiště přišel až v 65. minutě, přesto se stal hrdinou zápasu. Po pouhých pěti minutách pobytu na hřišti vstřelil útočník Viktorie Plzeň Michael Krmenčík po centru Milana Petržely jediný gól zápasu a svojí šestou trefou v sezoně zajistil svému týmu zisk tří důležitých bodů.

Byl jste zklamaný, když jste se dozvěděl, že nenastoupíte do utkání proti Příbrami v základní sestavě?
Nebylo pro mě lehké začínat sezonu na lavičce, když jsem měl tak dobrý konec podzimní sezony, ale Pozny (Tomáš Poznar) se v zimě rozstřílel, takže začal v základní sestavě. S trenérem jsem o tom mluvil před zápasem, bylo to součástí taktiky, která vyšla.

Příbram hrála velmi dobře v defenzivě. Co jste říkal jejímu výkonu?
Sledoval jsem to z lavičky a Příbram velmi dobře napadala, zavírali nám střed hřiště trochu jako PSG v úterní utkáním Ligy mistrů proti Barceloně. Asi se tím jejich zápasem inspirovali. My tu jejich dobrou obranu překonávali a měli šance. Jen nám chyběl ten gól, který přišel až po mém příchodu na hřiště. Přiznám se, že za dobu, co hraji v první lize, jsem neviděl Příbram hrát tak dobře jako v sobotu v Plzni.

Teď vás čekají v lize těžké zápasy – jedete do Zlína, na Slavii, hostíte doma Liberec a pak přijde odložený zápas v Praze s Bohemians. Jak náročná to bude série?
My se soustředíme na každý zápas stejně. Souboje s týmy z druhé půlky tabulky jsou možná ještě těžší než s těmi z prvních příček. Nemají totiž co ztratit, zatímco my jako Plzeň to musíme zvládat. Proti těm silnějším se nám daří, což se pokusíme potvrdit.