Kouč Plzně, stejně jako jeho hráči, sklízel zasloužené ovace nadšeného publika.

A téměř deseti tisícům diváků na tribunách předvedl ze samé radosti v lakýrkách a v bílé košili parádní kotoul.
Děkovačku v podobě gymnastického vystoupení prý ale původně neplánoval.

„Nebylo to plánované, nechal jsem se strhnout," usmíval se Vrba, který má údajně v zásobě ještě lepší akrobatický kousek.

„Když chci dostat mužstvo dolů, předvedu jim kotoul, který svede jen polovina mužstva," smál se spokojený trenér.

A připraveno prý má ještě jedno originální provedení kotoulu. „To si ale nechám až pro případ, že se nám podaří postoupit z play-off do základní skupiny Ligy mistrů," slíbil dobře naladěný kouč českého mistra.

Viktoria vyřídila v odvetě estonského šampiona po výhře 6:2 a do play-off postoupila s celkovým skóre z dvojzápasu s Kalju v poměru 10:2. To je výsledek v pohárové Evropě nevídaný.

Ve středu večer se musel v Doosan Areně bavit každý. K vidění byly propracované útočné akce, celkem osm gólů a to ještě několik střel domácího týmu skončilo na tyči nebo se odrazily od břevna.

Svěřenci trenéra Vrby od začátku sezony udivují útočným fotbalem a góly střílejí jako na běžícím pásu, což jim na konci minulé sezony přece jen chybělo.

„Na konci minulé sezony naše ofenziva trochu ztratila na síle. Jsem rád, že se zase vracíme k útočnému fotbalu a velkému počtu vstřelených branek," pochvaloval si Vrba.

Trenéru západočeského klubu se podařilo nevídané, potřetí v řadě přivedl Viktorii do základní skupiny evropských pohárů.

„Náš úspěch není jen o trenérovi, ale je to i o hráčích, o vedení klubu a všech lidech, kteří v klubu pracují," poukazuje Vrba na týmovou práci celého klubu.

Úspěšný kouč vyzdvihl i pomoc radnice. „Díky městu v Plzni vyrostl stadion, který splňuje požadavky UEFA, je tu nádherná atmosféra. Na stadionu s tartanovým oválem, který tu předtím byl, bychom asi tak skvělou atmosféru nezažívali," prohlásil Pavel Vrba.

Viktoria už vyhlíží svého soupeře v play-off, o kterém rozhodne páteční losování ve švýcarském Nyonu.
Los určí českému mistrovi jeden tým z pětice Maribor (Slovinsko), Austria Vídeň, Karaganda (Kazachstán), Legia Varšava a Razgrad (Bulharsko).

„Kvůli dlouhému cestování bych si nepřál Karagandu, naopak mým přáním je Austria Vídeň nebo Maribor. Tam by to měli naši fanoušci blízko, byli by v hledišti určitě znát," dodal trenér Viktorie Pavel Vrba.