Spokojenější po zápase byl samozřejmě plzeňský Michal Ďuriš, který jediným gólem zápasu rozhodl o výhře 1:0.

„Chtěl jsem gólmana obstřelit a jsem moc rád, že se mi to podařilo. Můj gól znamenal tři body," komentoval nejlepší střelec Synot ligy svojí patnáctou trefu v této sezoně.

Plzeň nastoupila včera pod Ještědem proti dosud nejtěžšímu soupeři na jaře a výhry nad Libercem, který doma neprohrál patnáct ligových zápasů v řadě, si Michal Ďuriš velice cení.

„Jsem moc rád, že jsme tak těžký zápas zvládli a v Liberci dokázali zvítězit," uvedl Michal Ďuriš, který po rozpačitém začátku jara už zase střílí důležité góly.

Chybělo málo a do listiny střelců se zapsal i Marek Bakoš. Bývalý útočník Viktorie se v samém závěru utkání ocitl tváří v tvář svému krajanovi Matúši Kozáčikovi v brance Viktorie. Jenže vysoký míč se mu odrazil od prsou a lehký oblouček skryl snadno ve své náruči Kozáčik. „Centr byl tečovaný, chtěl jsem balon dostat do branky, ale míč mě trefil do hrudníku. Škoda," litoval po zápase Marek Bakoš, který v Plzni strávil úspěšná léta a utkání mělo pro něj obzvlášť pikantní příchuť.

„Na zápas s Viktorkou jsem se moc těšil, hodně jsem se na něj soustředil. Chtěli jsme Plzeň doma porazit, bohužel se nám to nepodařilo. Snad příště," dodal zklamaný Bakoš.