Do týmu přišel z Plzně před zahájením jarní části soutěže a odehrál zatím všech pět utkání. A vstřelil v nich dva důležité góly.

„Nastupovat pravidelně ve druhé lize, to může mladému talentovanému hráči jen prospět. Je to jeden ze způsobů, jak může fotbalista dozrát,“ komentuje hostování Smejkala v týmu na severu Čech prezident Viktorie Plzeň Ladislav Valášek.

Obě Smejkalovy trefy znamenaly bodové zisky. V sedmnáctém kole doma proti Vítkovicím vyrovnal pár minut před koncem na 1:1 a zajistil týmu, bojujícímu o záchranu, cenný bod. V uplynulém kole doma proti Čáslavi přispěl gólem k výhře 2:1.

„Jsem rád, že mně to tam padá. Po smolném začátku jsme už potřebovali body jako sůl, na jaře jsme jich už získali sedm. Mužstvo se dává dohromady a vládne v něm pohoda,“ říká 202 centimetry vysoký forvard.

V severočeském klubu sbírá zkušenosti po boku například internacionála a dlouholetého sparťana Jiřího Novotného či ještě nedávné opory prvoligového Mostu Tomáše Pilaře.

„Oba jsou osobnosti, mají respekt u spoluhráčů i u soupeře. Do mužstva vnesli klid a sebevědomí,“ říká Smejkal na adresu obou zkušených fotbalistů.

Mužstvo Blšan přes zimu výrazně posílilo zejména hráči z Mostu, který s Blšanskými úzce spolupracuje. Mezi svěřenci trenéra Přemysla Bičovského jsou ale kromě Smejkala i další Plzeňáci. Už delší dobu obléká dres bývalý hráč Viktorie Vlastimil Kožíšek, z Viktorie zde hostuje ještě Ondřej Šiml. A to je v kádru i další mladý hráč Viktorie Jakub Süsser. „Ten pomáhá i ligovému dorostu a je k dispozici i pro béčko,“ říká Michal Smejkal.

V posledním zápase proti Čáslavi si zahrál proti nedávnému spoluhráči z Plzně Jiřímu Razímovi. „Samozřejmě proběhlo nějaké to hecování už před zápasem. Potkali jsme se často i na hřišti, oba jsme odehráli celých devadesát minut. A potom jsme pokecali ještě po utkání,“ vypráví.

Blšany jsou po dvou třetinách druhé ligy na předposledním místě, ale myšlenky na sestup si na severu Čech nepřipouštějí. „V Blšanech je natolik silný kádr, aby druhou nejvyšší soutěž zachránil,“ míní Michal Smejkal.