„V Jablonci to vždycky bývají prestižní a vyhecované zápasy plné emocí. Vím, že nás tam čeká těžký soupeř, Jablonec je ambiciózní klub, ale my tam jedeme pokusit se vyhrát," prohlásil před dnešním utkáním trenér Viktorie Plzeň Karel Krejčí.

Kouč Viktorie sestavou ve čtvrtečním zápase v běloruském Borisovu proti Dinamu Minsk naznačil, jakou důležitost ligovému souboji s Jabloncem přikládá. Pokud Západočeši budou na severu Čech a potom i příští neděli doma proti Dukle naplno bodovat, udrží si minimálně tříbodový odstup od Sparty. A to by pro práci v zimní přestávce byla pro Viktorii pozitivní zpráva.

„Máme teď nabitý program a kvůli zápasu v Jablonci jsme proti Minsku některé hráče šetřili," potvrdil trenér Karel Krejčí.

Do bojů v Borisovu vůbec nezasáhli například Matúš Kozáčik, Lukáš Hejda, Tomáš Hořava, Milan Petržela, nejlepší střelec mužstva Michal Ďuriš nastoupil až v průběhu druhého poločasu.

Utkání bude pikantní i tím, že na obou stranách nastoupí hráči, kteří v minulosti oblékali dres soupeře. Zelenobílé barvy Jablonce hájí dnes bývalí viktoriáni, útočníci Stanislav Tecl a Tomáš Wágner.

Z Jablonce do Plzně zase zamířili postupně Jan Kovařík, Ondřej Vaněk a Jan Kopic.

Posledně jmenovaný strávil v Jablonci čtyři roky a odehrál za něj 115 ligových zápasů. „Bude to pro mě speciální zápas. Mně se v dresu Jablonce proti Plzni vždy dařilo, dával jsem i góly. Teď jsem zvědavý, jestli to půjde i opačně. Doufám, že ano," věří Kopic.

Jenže vyhrát chtějí i domácí, kterým podzim zatím nevychází tak, jak si představovali. O to větší budou mít motivaci proti favoritu.

„Potřebovali bychom naplno bodovat, byť přijede lídr tabulky a asi i aktuálně nejsilnější tým ligy. Je to šlágr, poslední domácí duel a navíc zápas podzimu, prostě výjimečné utkání. Jen maximální výkon nám dává šanci pomýšlet na vítězství. V našich silách ale je odehrát toto utkání tak, abychom zvítězili. Případný zisk tří bodů by nám dával dobrou pozici k tomu, abychom se co nejvíc přiblížili pohárovým příčkám," uvedl Jiří Chytrý, asistent jabloneckého kouče Jaroslava Šilhavého.

Utkání v Jablonci začíná dnes v 17.15 hodin a vysílá ho televizní kanál O2 Sport.

Dnes jsou na programu i zbývající dvě dohrávky 15. kola Synot ligy. Ve Zlíně nastoupí od 18.00 hodin Slovan Liberec a od 19.15 vysílá ČT Sport utkání mezi Spartou Praha a Zbrojovkou Brno.