Svěřenci trenéra Petra Kurala loupili minulý víkend na horké chotíkovské půdě, když zvítězili jednoznačně 4:1.

„Zápas se nám vydařil hlavně po kombinační stránce, góly jsme stříleli téměř do prázdné klece," usmíval se spokojený kouč SK ZČE Petr Kural.

Přitom celek, který loni obsadil solidní sedmé místo, nevstoupil do sezony podle představ.

Značně omlazené mužstvo ztratilo úvodní dva duely a propadlo se na dno tabulky.

Obavy po prospaném vstupu do soutěže se však už rozptýlily.

„Byli jsme trošku v rozpacích, naštěstí nás nastartovalo podařené utkání s Horažďovicemi," vzpomíná na zlomový zápas kouč mužstva, jehož věkový průměr je neuvěřitelných 22 let!

„Překopali jsme sestavu a mužstvo si postupně sedlo," dodává Petr Kural, který zve všechny fotbalové fanoušky na souboje devátého kola krajského přeboru.

SK ZČE Plzeň (6.) – Domažlice B (15.), SO 16.00 – rozhodčí Štokl.

Soupeř má mladý, fyzicky dobře připravený tým, který k nám přijede posílen výhrou z minulého kola. Očekávám vyrovnanou bitvu, kde rozhodne efektivita zakončení. Věřím, že budeme úspěšní.

Příkosice (4.) – Klatovy (1.), SO 10.15 – rozhodčí Červený.

Příkosičtí uhrávají na svém trávníku až neuvěřitelné výsledky, ale Klatovy letos šlapou. Zvládly i derby do té doby s lídrem z Horažďovic, tipuji, že si hosté odvezou všechny body.

Přeštice (7). – Chotíkov (5.), SO 16.00 – rozhodčí J. Cihlář.

Další pikantní souboj. Přeštice se doma prezentují kvalitním, kombinačním fotbalem, jenže hosté budou chtít odčinit porážku s námi. Duel skončí smírně a na pokutové kopy bych se přiklonil k výhře Chotíkova, který má ve svém středu zkušenější borce.

Holýšov (12.) – Koloveč (2.), SO 16.00 – rozhodčí Reznichenko.

Favoritem utkání je samozřejmě exdivizní tým. Pokud předvede výkon jako v utkání u nás na Petříně, tak by neměl mít v Holýšově vážnější starosti.

Rapid Plzeň (9.) – Stod (14.), SO 16.00 – rozhodčí Kastl.

Body zůstanou na Lopatárně. Rapid doma bojuje, výhru si nenechá ujít ani v souboji s tápajícím Stodem.

Vejprnice (11.) – Horní Bříza (10.), NE 16.00 – rozhodčí Szikszay.

Domácím se vrátil do sestavy klíčový muž Paul, který pozvedne hru mužstva hlavně v ofenzivě. Jestli nastoupí Slavie kompletní, tak soupeře přehraje a zvítězí v normální hrací době.

Luby (16.) – Sušice (8.), NE 16.00 – rozhodčí Burda.

Zajímavá konfrontace. Luby doma praktikují důrazný, houževnatý fotbal, mají také velice mladý kádr. Sušice se sice výsledkově zvedá, ale v tvrdá hra Lubů jim nebude svědčit. V souboji nováčků rozhodnou penalty, které zvládnou lépe domácí.

Horažďovice (3.) – Horšovský Týn (13.), NE 16.00 – rozhodčí Kračmer.

Přestože se Horšovský Týn zlepšuje zápas od zápasu, tak v Horažďovicích bude mít nelehký úkol. Domácí na svém trávníku neprohrávají, jejich vítězná šňůra budí u soupeřů respekt. Horažďovice neklopýtnou podle mého soudu ani v neděli.

Martin Šiška