Plný počet bodů a devět vstřelených branek z pouhých dvou utkání. Takovou statistikou se nemůže na jaře pyšnit žádný jiný celek krajského přeboru fotbalistů.

Vejprnický trenér Jiří Šámal zvládá svoji nelehkou roli velmi dobře. „Máme plný bodový zisk s krásným skóre, takže jsem spokojený. Nutno podotknout, že soupeři na jaře nebyli kompletní, měli poslepované sestavy. Nechci proto naše výhry nějak přeceňovat," podotýká kouč Vejprnic Jiří Šámal.

Na hřišti působí tým jako dobře promazaný stroj. Žádný fotbalista, který by výkonnostně převyšoval ostatní,
v mužstvu není. I vstřelené branky se rozložily mezi více hráčů sestavy.

„Všichni hrají výborně. Kluci jsou tým. Máme spoustu mladých šikovných hráčů, snažím se je zapojovat, co to jen jde. Je třeba, aby i oni sami zjistili, jestli na tu soutěž mají fotbalově a trochu se okopali," vysvětluje Jiří Šámal.

O víkendu zajíždí družina z Vejprnic do Zruče, která má na jaře také vydařenou bilanci. Sešívaní budou stát proti celku, který na jaře dvakrát zvítězil, byť jednou až po penaltovém rozstřelu. Do Zruče však svěřenci Jiřího Šámala dorazí kompletní. „Zatím nemám hlášenou žádnou absenci," pochvaluje si kouč.

Zápas se bude hrát na umělé trávě. Hřiště bude tedy podstatně menší. Taková utkání bývají hodně bojovná. Trenér sešívaných to vidí spíše jako nevýhodu. „Malá nevýhoda to je. Mám raději zápasy na trávě a myslím, že i pro diváky jsou lepší zápasy na trávě. Bude méně prostoru, ale na druhou stranu podmínky jsou pro oba týmy stejné. Musíme se s tím poprat," uvědomuje si Šámal.

Kouč sešívaných se nebojí do hry zapojovat i dorostence. „Například proti Černicím, jakmile se pro nás zápas vyvíjel velmi dobře, nasadil jsem všechny dorostence, co jsem měl k dispozici." říká kouč sešívaných.

Zahrají si dorostenci Vejprnic i ve Zruči?

Jan Chudáček