„Holýšov je ve výborné formě. Byl bych šťastný za dva body," přál si před víkendovým zápasem trenér Bolevce Václav Votípka. Po zápase však spokojený být nemohl.

Jeho svěřenci z domácího duelu totiž nevydolovali ani bod. Na vlastním hřišti podlehli Holýšovu 0:2.

„Holýšov byl lepší a zaslouženě vyhrál. Škoda jen, že jsme neproměnili za stavu 0:0 naši vyloženou šanci. Mohlo být všechno jinak," litoval po utkání sekretář Bolevce Jan Thomayer.

„Bolevec hrál vcelku dobře. V prvním poločase měl i několik šancí, které naštěstí neproměnil. Nám se ale také celý první poločas nedařilo prosadit se gólově," konstatoval trenér hostujícího Holýšova Karel Míčka.

Po změně hry se Holýšov postupně dostával do hry. „První poločas byl z naší strany mdlý. O přestávce byl v kabině trochu vítr a ve druhé půli se naše hra zlepšila. Začali jsme být aktivnější než soupeř," popisoval hrající trenér Holýšova Míčka.

Bolevečtí drželi bezbrankovou remízu až do 74. minuty, kdy se trefil holýšovský útočník Jan Valachovič. „Po chybě v bolevecké obraně jsme se dostali do vedení a docela se mi ulevilo. Hrál se velmi bojovný zápas na těžkém terénu," líčil kouč Karel Míčka.

V závěru zápasu Holýšovští pečetili své vítězství. Po rychlém brejku a nahrávce Jeniše se míč dostal k Šobrovi a ten se nemýlil.

Holýšov díky výhře v Bolevci prodloužil svou jarní neporazitelnost a poskočil na čtvrtou příčku tabulky.

„Každý zápas jara jsme zatím bodovali, což mne těší. Utkání s Bolevcem však bylo více o bojovnosti než o fotbalovosti. Jsem ale rád, že jsme ho ubojovali," dodal brankář a zároveň trenér Holýšova Karel Míčka.

Střípky z 19. kola

Vejprnice jsou na jaře stále bez ztráty jediného bodu. O víkendu sešívaní přehráli rezervu Domažlic 4:0.

Zruč nastřílela šest branek Černicím. Mladý tým fotbalistů ze Zruče přehrál Černice 6:0.

Dynamo ZČE na domácí půdě splnilo roli favorita na jedničku. Rozvadov si ze hřiště Dynama odvezl příděl 0:4.

Přeštice navázaly na dobré jarní výkony. Rokycany B přehráli Přeštičtí 2:0. Hosty od debaklu zachránil výborně chytající brankář Wohlmuth.

Koloveč vyhrála v Horšovském Týně. Od první minuty Kolovečtí vedli. Domácí Horšovský Týn nakonec podlehl favoritovi 1:3.

Jan Kašpar