Naposledy plzeňská Škodovka spláchla doma deseti góly Olomouc a v hokejové extralize drží po třech kolech se šesti body čtvrtou příčku.

„Vysoké vítězství je hezký. Oceňuju, že kluci ani za stavu 5:0 nepolevili a přidali dalších pět gólů. Užili jsme si to, ale teď už je třeba se soustředit na další zápas,“ krotil nadšení trenér Ladislav Čihák.

V neděli se Škodovka utká v HM Areně od 16.30 hodin se Spartou a dnes večer hrají Indiáni v Hradci Králové (začátek v 18.00).

Mountfield sice stejně jako Olomouc čeká na první body a krčí se u dna tabulky, ale pozor.
Na jaře si Hradečtí vybojovali v extralize bronz a tým před sezonou ještě posílil, když třeba z Jekatěrinburgu přišel útočník Petr Koukal.

Zatím však zůstává jen u ambiciózních plánů.

Naposledy v úterý sice Mountfield v Litvínově dřel, ale v závěru Východočechy srazily tři góly inkasované během sedmi minut.
„Start jim nevyšel a pak je těžké tým nastartovat. Sami to známe z minulé sezony,“ připomněl Čihák.
A varoval před podceněním celku vedeném zkušeným Václavem Sýkorou.

„Je jen otázkou času, kdy se zase zvednou. My doufáme, že proti nám to ještě nebude, i když kádr mají dost silný,“ upozornil kouč. „O první body se budou rvát a nachystají se na nás,“ zdůraznil.

Čihák ale nepředpokládá, že by soupeř vytáhl nějakou zvláštní taktiku.
„Nejspíš budou hrát jednoduše. Nahodí puk za obranu a potom z toho u naší brány zkusí něco vytěžit. Znamená to obstát v osobních soubojích,“ uvedl.

Speciální zápas dnes odehraje útočník Tomáš Mertl.
V utkání s Olomoucí autor hattricku (druhý dosáhl Dominik Kubalík) totiž před svým odchodem do zahraničí působil právě v Mountfieldu. Ať už v Českých Budějovicích, odkud Mertl pochází, nebo po přestěhování klubu v Hradci Králové.
„Pár lidí v Hradci pořád znám, takže to pro mě bude trochu jiné,“ připustil jednatřicetiletý centr.
Na trable Mountfieldu však nespoléhá. „I když třikrát prohráli, tak se sami neporazí. O výsledek musíme bojovat. V Třinci nám to ještě nevyšlo a teď by bylo dobré bodovou šňůru protáhnout,“ prohlásil Mertl.

Nejistý je start Miroslava Indráka, jinak by měl být plzeňský tým kompletní.
„Nálada v týmu není dobrá. Je fakt, že dáváme málo gólů. Ve dvou zápasech jsme nedali ani jeden, a to je vždy problém. Musíme hrát ještě víc týmově, jeden za druhého, ale doma bychom to už měli zlomit,“ prohlásil hradecký obránce Dominik Graňák.