Zatímco rokycanští borci připravili svým fanouškům senzační výhru, kolovečský Slavoj doma dokonale propadl s Českým Krumlovem a prohrál s posledním celkem 1:2. Nedařilo se ani Tachovu, který utrpěl debakl 0:6 na půdě Horních Měcholup.

Největší překvapení připravily Rokycany. Porazit juniorku pražské Slavie na její půdě lze považovat téměř za hrdinský čin. Pěkný gól Pavla Aubrechta mladšího v úvodu druhého poločasu znamenal vítězství 1:0 a hosté k němu došli aktivní hrou. Žádným urputným a bezhlavým bráněním.

„Chtěli jsme se poprat o dobrý výsledek. Ale že na Strahově zvítězíme, to jsme si opravdu nemysleli,“ přiznal spokojený rokycanský trenér Pavel Aubrecht starší. Utkání vidělo minimum diváků (64), museli však přiznat, že hosté vyhráli nad favoritem zaslouženě.

„Vycházeli jsme z pozorné defenzivy a přestáli jsme hned v první minutě šanci domácích. Potom jsme už věděli, co Slavia hraje, a pohlídali jsme si to. Už v závěru první půle jsme mohli vstřelit gól, ale Kubík poslal míč těsně vedle,“ uvedl Aubrecht.

„Ve druhém poločase jsme očekávali ze strany domácích ještě větší tlak, ale začali jsme kupodivu hrát ještě lépe. Podnikali jsme nebezpečné brejky a z jednoho z nich se nám podařilo vstřelit rozhodující gól. Domácí byli zaskočeni, začali se víc tlačit dopředu, ale s přehledem jsme je ubránili,“ líčil utkání dobře naladěný rokycanský kouč.

Svým hráčům vysekl poklonu. „Musím před kluky smeknout, jakým způsobem těžké utkání odehráli. Vydali se ze všech sil, na hřišti nechali doslova všechno a brali zaslouženě tři body.“

Zcela jiné pocity měl po utkání kouč rezervy Slavie Michal Petrouš. „Jsem zklamaný a nespokojený. Hned na začátku mohl Žák proměnit šanci, ale netrefil bránu z deseti metrů. Měli jsme sice převahu, ale vázla kombinace a míč nás neposlouchal.“

I v příštím kole jedou Rokycany ven, tentokrát v neděli do Českého Krumlova.

Koloveč měla doma porazit Český Krumlov a přikovat ho k poslední příčce, která vzhledem k očekávanému rušení béček může být jediná sestupová. Stal se ale pravý opak. Chodové po bídném výkonu padli 1:2 a zadělali si tak na velké starosti.

„Byli jsme hodně špatní. Chyběli sice Lukáš Došek, Malý, pro zranění jsem nehrál ani já, ale to slabý výkon neomlouvá. Prostor dostali hráči z lavičky,“ uvedl po utkání zklamaný Petr Vlček, jeden z dvojice hrajících trenérů.

„Byli jsme málo aktivní, chyběl pohyb a vázla kombinace. Fotbalově nás soupeř nepřevyšoval, ale byl aktivnější a víc chtěl vybojovat body. To je pro mě největší zklamání, že měl Český Krumlov větší vůli po vítězství. Věřil jsem, že utkání zvládneme, ale ukázalo se, že nejsme v herní pohodě. Nechci kritizovat jednotlivce, protože to byl velice špatný kolektivní výkon. Negativně se projevily i změny v sestavě,“ říká Petr Vlček.

Koloveč hraje v sobotu ve Voticích.

Debakl 0:6 utrpěl Tachov na hřišti druhých Horních Měcholup. A rozdíl ve hře obou soupeřů byl velký. Vždyť také domácí jsou farmou prvoligové Viktorie Žižkov.

„Domácí byli jednoznačně lepším celkem. My jsme se trochu drželi do prvního inkasovaného gólu, a potom už to bylo o ničem. Kupili jsme chybu na chybu a soupeř nás přehrával přesnou kombinací. Horní Měcholupy mají výborný tým a my jsme prostě nestačili. Sedli jsme si na zadek a kluci si musí uvědomit, že i ten jejich přístup musí být trochu jiný,“ uvedl tachovský kouč Jaroslav Pták.