Bílá sobota však pro ně byla opravdu bílá. Vyhráli v Novém Strašecí 2:0, o góly se postarali v úvodu Žáček z trestného kopu a po přestávce Vaníček po pěkné kombinační akci. Vítězství venku je o to cennější, že Rokycany hrály od 40. minuty bez vyloučeného Abrta o deseti.

„Na hodně těžkém terénu jsme se dokázali vyrovnat se všemi nástrahami, podali jsme bojovný, organizovaný výkon a v ofenzivě jsme byli nápaditější než domácí," uvedl rokycanský trenér Pavel Aubrecht.

Podle jeho slov podalo mužstvo vyrovnaný výkon ve všech řadách. „Dobrá byla i naše defenziva, domácí jsme nepustili do jediné šance, přestože jsme hráli dlouho oslabeni. Vyloučení předcházel otočený faul a vyhrocená situace, po které domácí hráč dostal žlutou kartu a náš červenou. My jsme ale věděli, co chceme hrát a po předchozích slabších výkonech jsme tentokrát zahráli velmi dobře," pochvaloval si Aubrecht.

Rokycany hrají dnes v 16.30 doma s Českým Krumlovem dohrávku 17. kola.

Chrást uhrál doma s Českým Krumlovem jen bezbrankovou remízu, přestože měl častěji míč na svých kopačkách, ale do gólových šancí se příliš nedostával. Snad jen Smíšek v první a Stružka ve druhé půli mohli skórovat. Ale ani Jihočeši nebyli daleko od výhry, deset minut před koncem dali tyč.

„Měli jsme devadesát minut převahu, dvě šance, ale gól jsme nedali. Nemůžu klukům vytknout, že by nebojovali, ale v koncové fázi chyběl našim akcím nápad a myšlenka," konstatoval chrástecký trenér Zdeněk Michálek.

Chrást dnes dohrává 17. kolo doma se Štěchovicemi, utkání začíná v 16.30 hodin.

Tachov cestoval do Tábora k souboji s rezervou tamního druholigového celku. Ten také poslal do sestavy béčka čtyři ligisty a bylo to znát.

Posílení domácí začali zhurta, vytvářeli si šance, v hostující svatyni však kraloval výborně chytající Pták. Možnosti vstřelit gól však měl i Tachov, jmenovitě Tušl s Parkem, nebo později Yang s Mančalem. Vedení ale získali domácí. Tachovská ztráta míče znamenala rychlý protiútok a Pavličko nezaváhal.

Druhé dějství se hrálo za trvalého tlaku hostujícího týmu, ale nutno přiznat, že z brejků měli tutovky i domácí.

Dvě minuty před koncem už tachovští borci zvedali ruce nad hlavu, rána Dvořáka však zazvonila jen o tyč. Smůla a prohra 0:1.

„Minimálně bod jsme si zasloužili. Podali jsme velmi dobrý divizní výkon, kdyby soupeř neměl v sestavě čtyři hráče ze druhé ligy, tak bychom určitě alespoň remizovali. Všude jinde by jsme s dnešním výkonem museli vyhrát," uvedl vedoucí tachovského mužstva Jan Vydra.

Tachov, za který poprvé hráli dva Korejci Kun – Hwi Park a Jeong – Min Yang, hostí v sobotu Malše Roudné.

Plzeňská Doubravka cestovala do Milevska, a kdyby se jí podařilo vyhrát, mohla svému soupeři uniknout na šest bodů. Padla však 0:2 a Milevsko ji bodově dostihlo.

„Na malé umělce to nebylo příliš o kombinaci, ale o bojovnosti a osobních soubojích. V první půli jsme nehráli příliš dobře, po přestávce tu už bylo z naší strany lepší, ale nedali jsme góly, nezískali body, tak je i lepší výkon po přestávce k ničemu," hodnotil utkání zklamaný trenér Roman Vyleta.

Jeho svěřenci v sobotu na domácím trávníku přivítají rezervu Táborska.