V rámci 25. kola přivítal Chotíkov na svém hřišti v tabulce první Dynamo ZČE a předem bylo velmi těžké odhadnout, jak zápas dopadne.

Chotíkovští mají na jaře velmi dobrou formu. Po vyhroceném zápase v Přešticích, kdy čtyři jejich hráči viděli červenou kartu, byli odhodláni vydat ze sebe proti Petřínu všechno. To se jim nakonec povedlo a v zápase hraném bez karet uhájili remízu 2:2. Penaltový rozstřel už si Dynamo ukrást nenechalo.

Dlouhodobým problémem obou týmů je absence hráčů základní sestavy. Chotíkovu chyběli například Michal a Martin Praisovi, Martin Míka či gólman Dominik Bejdák.

„Já jsem maximálně spokojený. Sice nám opět chybělo několik hráčů základní sestavy, ale podali jsme slušný výkon a vybojovali zaslouženou remízu. Kluky musím pochválit za bojovnost," popisoval po zápase trenér Chotíkova Jaroslav Urbánek.

Průběh duelu byl jako na houpačce. Kanonýr Dynama Lisý poslal svůj tým brzy do vedení, ovšem Chotíkov měl více za hry a během půl hodiny zápas otočil. V závěru získával převahu favorit z Plzně a ostrostřelec Lisý svým druhým gólem v zápase srovnal.

„Chotíkov byl po většinu zápasu lepším týmem, ovšem během druhého poločasu jsme se dostávali postupně do hry a v závěru jsme mohli dokonce rozhodnout. Po přestávce jsem poslal do hry Peterku, který hru oživil. Bohužel nás poznamenala zdecimovaná sestava," uznává trenér Dynama ZČE Petr Kural.

Oba týmy se střetly už v týdnu v zápase o pohár Plzeňského krajského fotbalového svaz (PKFS). Středeční duel vyzněl lépe pro Chotíkov, který po výhře 3:1 může slavit postup do dalšího kola.

„Během pár dní jsme odehrály dva zápasy s favorizovaným Dynamem a v podstatě jsme uhráli čtyři body, takže já důvod ke spokojenosti mám," pochvaluje si úspěšnou bilanci chotíkovský trenér Jaroslav Urbánek.

Střípky 25. kola

Horažďovice doma skolily favorizovanou Koloveč 3:2. Skvělým výkonem a dvěma góly se blýskl Horažďovický Skuhra.

Rozvadov se dere z krize. O víkendu zvítězil 3:2 na hřišti Horšovského Týna. Nejlepší hráčem hostů se stal Machač, který k výhře přispěl dvěma brankami.

Rokycany B dokonale otočily zápas v Černicích a vyhrály 2:1. Černice spálily šance na dva zápasy.

Vejprnice v sobotu porazily 3:1 Přeštice. Sešívaní neztratili na jaře ani bod a na vedoucí Dynamo ztrácí pouhé tři body.

Rapid si odvezl dva body z Bolevce. V derby gól nepadl.

Jan Chudáček